Læseforeningens Skakklub

Læsehesten nr. 3 - 2003:
Torsdag d. 14. august

Læsehesten - Aktivitetskalender - Forsiden
Formandens felt - Generalforsamling - Klubturneringen - Fynsmesterskabetr1  r2  r3  r4  r5  r6  r7 - DSU-pokal - Hvor lidt man ser i et ”1 mins” parti - Carlsens Kvarter - Horsens Lang Weekend - Lundeborg - Philidor 4.1 - Simultanskak - RibeDm i halvtimeskak - Vesterhavsturneringen - Indbydelser - Klubinformation
Formandens Felt

Når disse linier læses, er den nye sæson skudt i gang. Det bliver en sæson med alle de turneringer og aktiviteter, som vi er vant til, men der vil også være et par fornyelser og justeringer undervejs. Dem håber jeg, I vil tage godt i mod.

For at nævne et par af de planlagte ændringer, vil Augustturneringen blive afviklet som en handicapturnering, hvor den formodet stærkeste spiller vil have mindre tid end modstanderen.
En anden nyskabelse er, at vi har valgt at indbyde medlemmerne fra FREM til vor klubturnering. Dette sker for at skabe en udvidet samarbejdsramme mellem byens to stærkeste klubber.
Desuden er bestyrelsen i skrivende stund i færd med at iværksætte såvel en medlemskampagne, som en storstilet sponsorjagt. Jeg vil i næste nummer vende tilbage til resultatet af disse tiltag./p>

Som sædvanlig skal du som klubmedlem starte med at udfylde et skema over, hvilke aktiviteter, du ønsker, at være med til i den kommende sæson.
Som en nyskabelse på denne formular, har jeg lavet en rubrik, hvor du har mulighed for at skrive din e-mailadresse. På den måde kan vi i bestyrelsen hurtigt nå ud til alle medlemmer, hvis vi har noget på hjerte.
Livet er for kort til mange ting. En af dem er at ringe rundt til folk, der igen i år har glemt at indsende deres sæsontilmelding til tiden. Derfor: overhold fristen! Vi kontakter ikke medlemmer, der ikke svarer til tiden. Har vi ikke hørt fra dig, når fristen udløber, går vi ud fra, du ikke ønsker at deltage i sæsonens arrangementer.

I forbindelse med generalforsamlingen, blev der uddelt et spørgeskema. Dette har tjent, som en stor hjælp til bestyrelsen i forbindelse med planlægningen af den nye sæson, men for at vi kan gøre det bedst mulige for klubben, er det også vigtigt, at vi far løbende feedback på vort arbejde. Husk derfor jævnligt, at gribe fat i det nærmeste bestyrelsesmedlem og sig, hvad du synes er godt eller skidt ved klubben og dens gang.

Desværre er der også lidt malurt i bægeret. Efter afslutningen af foregående sæson modtog vi en opsang fra den daglige ledelse af Bolbro Brugerhus angående vore oprydningsvaner (eller mangel herpå). Lad mig i denne forbindelse præcisere, at oprydningen ikke kun er bestyrelsens ansvar, men noget alle medlemmer hjælper med til.
Vi strammer derfor op i den kommende sæson. Som det fremgår af indbydelsen til efterårsturneringen kan det også få turneringsmæssige konsekvenser, hvis man ikke overholder de gældende regler.
For en sikkerheds skyld, vil jeg lige nævne, hvad der forventes omkring oprydningen:

Jeg håber ikke, det bliver et problem, men jeg vil understrege, at vi i bestyrelsen Insisterer på, at reglerne overholdes.
For at sæsonen skal blive vellykket kræver det også en indsats fra medlemmernes side. l den forbindelse vi jeg takke alle jer, der allerede på generalforsamlingen tilkendciav, at I vil give en ekstra hånd med i den kommende sæson.

Tilbage er blot ønsket om en massiv tilmelding til vore turneringer og arrangementer.

God sæson!

Med venlig hilsen,
Jakob Graullund, formand

Generalforsamling
Generalforsamling den 12. juni 2003, klokken 19:00.

Dagsorden.:
1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning
3. Forelæggelse af regnskabet til godkendelse og af næste års budget
4. Behandling af eventuelt indkomne forslag
5. Fastsættelse af kontingent
6. Valg af:
    a. Formand og materialeansvarlig
    b. Søren ophører som kasserer. Der skal vælges en ny
    c. Robert ophører som sekretær. Der skal vælges en ny
    d. 2 bestyrelsessuppleanter
    e. 2 revisorer
    f. 1 revisorsuppleant
7. Eventuelt



Generalforsamling den 12. juni 2003, klokken 19:00 - referent: Robert Vollertsen

Tilstede er Claus Børsen, Carsten Bank Friis, Peter Christian Grau, Jakob Grauslund, René Rauer Hansen, Johnny Holler Johansen, Jeppe Jørgensen, Palle Halkier Jørgensen, Peter Frank Jørgensen, Dan Wulff Kristensen, Brian Kristiansen, Søren Kristiansen, Jørgen Kvisthøj, Lene Kuntz, Peter Madsen, Erik Mathiesen, Jørn Moestrup, Jens Peter Møller, Marie Frank Nielsen, Villy Nielsen, Kurt Ploug, Jens Rasmussen, Jannick B. Skow, Per Stentebjerg-Hansen, Mads Bilde Svendsen, Michael D. F. Sørensen, Robert Vollertsen.

1. Valg af dirigent:
Jørn Moestrup vælges som dirigent og han konstaterer, at generalforsamlingen er indvarslet rettidigt.

2.Formandens beretning:

Af Palle Halkier Jørgensen

Formandens beretning for sæsonen 2002/2003

Jeg vil godt starte med at byde alle fremmødte velkommen, og samtidig byde nye medlemmer i sæsonen 2002/2003 velkomne:
Anders Fischer, Torben Østergreen Johansen og Jens Peter Møller.

Sæsonen 2002/03 har været præget af ændringer organisatorisk i Bolbro Brugerhus, hvor Elsa Knudsen er blevet afløst af Lene. En ny leder bringer ofte nye ideer, hvilket forklarer den store flytte aktivitet med materiale skabene. Klubben har nu fået placeret materiale skabene i kælderen, og kan frit benytte kælderlokalet på klubaftner. En ordning jeg mener er acceptabel.

Sæsonen 2002/2003 har som de foregående sæsoner været præget af et stort aktivitetsniveau. Ud over de faste interne turneringer, har bestyrelsen i år afholdt nye spændende arrangementer. Således har der været afholdt Fischer Random turneringer, temalyn m.m. Den kommende sæson vil også byde på nye tiltag, som vi i bestyrelsen håber medlemmerne vil støtte op om.

Klubturneringen 2002/2003:
Efterår 2002
Mesterklassen:
1. Carsten Bank Friis  6½ af 9
2. Morten Topholm Rud 5½
3. Peter Christian Grau 5
3. Michael D F Sørensen 5
Basis 1:
1. Lars Bo Sørensen  5 af 7
2. Rene Rauer Hansen 4
3. Niels Henrik Cappelen 3
3. Kurt Ploug  3

Basis 2:
1. Jakob Grauslund  5½ af 7
2. Brian Kristiansen  5
3. Karl Aage Thomsen 4½

Basis 3:
1. Jeppe Jørgensen  6 af 7
2. Peter Frank Jørgensen 5½ af 7
3. Jakob Bo Mousing  4½ af 7

Forår 2003
Mesterklassen:
1. Carsten Bank Friis  7 af 9
2. Robert Vollertsen  6
2. Mads B Svendsen  6

Basis 1:
1. John Nielsen  5½ af 6
2. Jakob Grauslund  5½
3. Marie Frank Nielsen 5

Dermed er Carsten Bank Friis klubmester for sæsonen 2002/2003, et stort tillykke til Carsten.

Holdturneringen:
Holdturneringen udviklede sig i sæsonen 2002/03 til en yderst interessant affære. Tre ud af fire hold var på forhånd dømt til kamp om overlevelse. Det viste sig dog hurtigt at næsten alle dystre fremtidsudsigter blev gjort til skamme. 1.holdet klarede frisag med en flot 4. plads, der sagtens kunne være blevet til mere.
2. holdet led desværre af uheldige afbud på 1. holdet, og fik aldrig gang i spillet. Manglede desuden heldet i afgørende situationer, hvilket betyder en midlertidig nedrykning til Fynsserien.
3. holdet fik en imponerende 3. plads, efter at have spillet lige op med de på papiret stærke hold.
4. holdet fulgte op på sidste års gode sæson, ved i år sikkert at vinde deres pulje. Et stort tillykke.

Holdturneringen er forløbet upåklageligt gennem hele sæsonen, hvilket vi kan takke Jens Rasmussen og Kurt Ploug for. Jens Rasmussen har af flere grunde valgt at stoppe, og bestyrelsen vil gerne sige tak for den store indsats. Kurt Ploug har valgt af fortsætte arbejdet i den kommende sæson, hvilket bestyrelsen takker for.

Topscorerne:
1. holdet: Robert Vollertsen 4½ af 7
2. holdet: Kurt Ploug   3 af 5
3. holdet: Jakob Grauslund 6 af 7
3. holdet: Brian Kristiansen 6 af 7
4. holdet: Villy Nielsen 6 af 6 !!

I pokalturneringen blev LF2 slået ud i semifinalen af Nyborg 1. LF kvalificerede sig dermed til pokalturneringens bredderække. Her blev det til en flot 3. plads ud af 16 hold.

August turneringen:
1. Kim Skaanning 8½ af 9
2. Carsten Bank Friis 7½
3. Jannick B Skow 6
bedst under:
1900 Brian Kristiansen
1700 Theis Nielsen
1500 Søren Kristiansen
1300 Peter Frank Jørgensen
Et stort tillykke.

GP lyn:
Bedst under 1300: Villy Nielsen
Bedst under 1500: Pierre Dahl
Bedst under 1700: Karl Aage Thomsen
Bedst under 1900: Jens Rasmussen
3. plads: Robert Vollertsen
2. plads: Lars Borbjerggaard
1. plads: Carsten Bank Friis

Dermed er Carsten Bank Friis klubmester i lyn for sæsonen 2002/2003, et stort tillykke til Carsten.

Stormatch mod Frem:
Sidste års store succes blev desværre i år lidt af en fiasko set med Læsebriller. Frem havde revanche til gode fra sidste års stormatch, hvor LF vandt knebent. I år blev det så Frems tur til at smage sejrens sødme, 25½ - 15½.

Jeg vil takke bestyrelsen for et godt samarbejde i år. Desuden har klubbladsredaktionen gjort et rigtig godt stykke arbejde. En stor tak til Robert Vollertsen og Lars Bo Sørensen.
Klubbens webmaster, Carsten Bank Friis, skal have tak for at udbygge og vedligeholde klubbens hjemmeside. Sluttelig en tak til alle dem, der har gjort en ekstra indsats for at få klubben til at fungerer i dagligdagen i den indeværende sæson, men som ikke nødvendigvis har været betitlede.

Palle Halkier Jørgensen

Ved generalforsamlingen vælges "Årets Læsedreng". Bestyrelsen præsenterer de fem kandidater.
Flest stemmer får Villy Nielsen. Villy har haft en række rigtig gode resultater: Han har for eksempel gentagne gange været topscorer for sit hold med det maksimale udbytte, ligeledes erobret førstepladsen i sin gruppe i Kerteminde EMT med 5 af 5 og ikke mindst vundet over den Internationale Stor- og regerende Danmarksmester Peter Heine Nielsen.

Formandens beretning godkendes enstemmigt.

3. Forelæggelse af regnskabet til godkendelse og af næste års budget
Kasserer Søren Kristiansen gør opmærksom på, at regnskabet er godkendt med det forbehold, at Læseforeningens konto hos Dansk Skaksalg endnu ikke kunne
revideres på grund af manglende kontoudskrifter trods gentagne rykkere.
Søren meddeler, at regnskabet for år 2002 giver et lille overskud på 3.xxx kr. Han fremhæver, at "jubilæumsturneringen" igen har givet underskud, og takker Morten Rud for at have fundet en sponsor og gavepræmier til "Jubilæumsturneringen", som ellers ville have været en finansiel katastrofe. Som modeksempel anfører Søren stormatchen mod FREM Skakklub, som igen har givet overskud. Søren påpeger, at medlemmerne nok skal være forberedt på en kontingentstigning. Han begrunder dette med, at såvel medlemstallet som aktivitetstilskuddet er nedadgående og at Dansk Skak Union har vedtaget, at unionskontingentet stiger.
Michael D.F. Sørensen gør opmærksom på, at indskuddet til klagen bliver refunderet.
Kurt Ploug beder om, at regnskabspunktet "Juniortræning" uddybes. Pengene, som bruges i forbindelse med denne skakundervisning, som er et tilbud til alle fynske juniorer, kommer fra en støttepulje fra Fyns Skak Union.

Både regnskab og budget godkendes.

4. Behandling af eventuelt indkomne forslag
Der er ingen indkomne forslag.

5. Fastsættelse af kontingent:

Dan Wulff Kristensen foreslår følgende halvårlige kontingentsatser: 450,- til seniorer,  350,- til pensionister og ungseniorer (under 25 år),  250,- til juniorer (op til tyve år)
Der afgives 8 stemmer for og 12 stemmer imod. Forslaget godkendes ikke.
Per Stentebjerg-Hansen foreslår følgende halvårlige kontingentsatser: 450,- til seniorer,  325,- til pensionister og ungseniorer (under 25 år),  225,- til juniorer (op til tyve år)
Der afgives 15 stemmer for og 6 stemmer imod. Forslaget er godkendt.

6. Valg af:

a. Formand og materialeansvarlig
Næstformand Jakob Grauslund stiller uden modkandidat op til posten som formand og vælges enstemmigt. Han gør opmærksom på, at han af arbejdsmæssige grunde kun kan varetage denne post i et år.
Peter Madsen genopstiller uden modkandidat til posten som materialeforvalter og vælges enstemmigt.
Palle Halkier Jørgensen stiller uden modkandidat op til den nu ledige post som næstformand og vælges enstemmigt.

b. Søren ophører som kasserer. Der skal vælges en ny:
Jens Peter Møller stiller uden modkandidat op til posten som kasserer.
Inden valget beder Michael D.F. Sørensen om en lille introduktion, da Jens Peter er et nyt medlem. Jens Peter fortæller, at han er revisor for et par små firmaer i Odense og i familie med Erik Mathiesen. Erik har spurgt, om Jens Peter er interesseret i at overtage den ledige post som kasserer i Læseforeningens Skakklub. Jens Peter har overvejet det meget nøje og har efterfølgende indmeldt sig i klubben: Han vil gerne spille skak og har intet imod at være kasserer i klubben. Jens Peter vælges enstemmigt.

c. Robert ophører som sekretær. Der skal vælges en ny Mads Bilde Svendsen stiller uden modkandidat op til posten som sekretær og vælges enstemmigt.

d. 2 bestyrelsessuppleanter
Jørn Moestrup og Jeppe Jørgensen stiller uden modkandidat op til posten som bestyrelsessuppleanter og vælges enstemmigt.

e. 2 revisorer
Niels Andersen og Jørgen Kvisthøj genopstiller uden modkandidat til posten som revisor og vælges enstemmigt.

f. 1 revisorsuppleant:
Jens Rasmussen genopstiller uden modkandidat til posten som revisorsuppleant og vælges enstemmigt.

7. Eventuelt
a. Robert Vollertsen ønsker at vide, hvilke holdninger klubbens medlemmer har med hensyn til en eventuel fusion af Læseforeningen og Frem. Efter en længere diskussion beder dirigenten de tilstedeværende om ved håndsoprækning at tilkendegive, om de er positiv eller negativ indstillet over for denne idé. Der afgives 6 stemmer for og 19 stemmer imod.
Forsamlingen er dog positivt indstillet over for en associationsaftale med Frem, som blandt andet kan betyde at medlemmer i den ene klub også kan deltage i turneringer i den anden klub uden at skulle indmelde sig.

b. Hjemmesiden roses for sin aktuallitet. Enkelte medlemmer giver dog udtryk for ønsket om et mere professionelt design.

c. Jens Rasmussen bemærker, at han har haft en del unødvendige problemer med at stille et fornuftigt andenhold, fordi førsteholdet har haft faste reserver, men det er vist kun et problem, når begge hold spiller om søndagen.

d. Betænkningstiden diskuteres. Størstedelen af medlemmerne er tilfredse med, at de koordinerede partier varer omtrent 5 timer, med eller uden tillægstid og at Læseforeningen tilbyder så mange turneringer i løbet af en sæson.
Carsten Bank Friis foreslår, at også lynpartierne bør spilles med tillægstid som for eksempel 3 minutter plus 2 sekunder per træk.


Klubturneringen
af Carsten Bank Friis
Mesterklassen:

6. runde af mesterskabsklassen blev mere spændende end velspillet!
Robert spillede meget hårdt mod professorens  kongestilling, men Jørn spillede stillingen stille og roligt - øjensynligt uden at blive nervøs for sin pressede konge! Robert brugte samtidig en del tid for at finde noget afgørende, så tilbød Jørn remis, men Robert ville altså vinde, det var nok at presse citronen lidt for kraftigt, for kort tid efter fandt Jørn noget meget ubehageligt, men var så så venlig at spille remis!! Professoren er jo en meget venlig mand!!
Erik spillede ret passivt med de hvide brikker og meget hurtigt havde Carsten udlignet. Carsten pressede så på, der kunne måske vindes en bonde, men vist ikke alligevel... (efteranalyserne: NEJ). Men nogle træk senere ofrede Carsten yderst interessant en officer, men der var lige et mellemtræk, som han ikke rigtigt havde set på i starten, alligevel fortsatte Carsten den oprindelige plan, hvor den bløde mellemvare nok havde været at foretrække! Pludselig havde Erik fået 2 bønder for kvaliteten, og et øjeblik efter slog han yderligere en bonde og tilbød remis med ca. 6 minutter tilbage til 16 træk ( - og fortrød remistilbudet ), Carsten tænkte over det i ca. 5 minutter og havde så også ca. 6 minutter tilbage og accepterede så remis ( - og fortrød kort efter!). Efteranalyserne viste først gevinst til Carsten, men så til Erik, og så igen til Carsten, men en gennemgang med Fritz viser at stillinen nok er ca. lige, så det var nok slet ikke så urimeligt med den halve!!
Dette gav så Mads chancen for at nå op på en delt andenplads, MEN det var der absolut intet der tydepå undervejs, René stod nemlig meget hurtigt rigtigt godt, men første gang, hvor han havde chancen for at komme til at stå klart bedst, var han lidt bange for at Mads kunne lave et officersoffer, men René havde haft en rigtig god resource - lade være med at slå! I stedet laved René lige lidt sikringstræk, og så fik Mads nogenlunde stabiliseret sin stilling. Mads vandt senere en officer, men det var altså for 3 bønder! Men i det lange løb forsvandt Renés bondeoverskud, så Mads til sidst vandt partiet. Efterfølgende kunne Jørn så fortælle, hvordan René kunne have vundet, da han med 2 bønder tilbage mod løber og bonde kunne have fået en ny dame på en snedig måde, som ingen af de 2 kombetanter havde set!
Mortens parti mod Jannick var nok dagens umiddelbart kedeligste parti og man tog da også remis efter ca. 20 træk i en lidt ulden stilling.
Peter stod meget aktivt mod Johnny, men Johnny forsvarede sig fint, og da de begyndte at bytte af, så "byttede" Peter lidt mere end Johnny, for pludselig havde Johnny 2 bønder ekstra i en rigtig god stilling - men det er jo skak, og Grau er jo kendt for at være god til at fuske, så pludselig sad han med hele pointet!!
Ja, som man ser af ovenstående, så kunne pointene sagtens have været fordelt helt anderledes - nok helt op til 3 point!!

7. runde:
Jørn spillede meget agressivt mod Erik, og det gav sig da også udslag i en kvalitetsgevinst og en ubehagelig fribonde, men Erik forsvarede sig faktisk rigtigt godt, og fik faktisk gode chancer for at snyde Jørn, men til sidst lykkedes det for Jørn at vinde.
Johnny og René spillede et interessant parti, hvem snyder hvem?

Johnny Holler Johansen - René Rauer Hansen

Jannick og Peter stod lige det meste af partiet, men de fortsatte og fortsatte og til sidst lykkedes det for Peter at vinde efter at Jannick faktisk havde haft chancen!
Mads spillede hårdt mod Robert, der satte sig fast på den bonde Mads gav i åbningen til gengæld for noget spil. Mads fik et kongeangreb i gang, men Robert parerede angrebet og kom langtsomt til at stå bedre, men Mads trak i nødbremsen og kom ind i et uligefarvet løberslutspil, hvor stillingen bare var helt død.
Carsten overraskede nok Morten totalt ved at spille orangutang, lynhurtigt blev det noget underligt noget. Morten spillede hurtigt damen ud, og det gav Carsten en hel del terræn. Morten ofrede - næppe helt korrekt - en bonde, men til gengæld begyndte Carsten så at bruge lige lovligt megen tid, og så kommer der tit nogle lidt bløde træk. Carsten overlevede tidnøden, stadig med bonde i overskud og vandt nu stille - meget stille - og roligt partiet, selv om Morten forsøgte godt - godt hjulpet af Carstens overforsigtige spil.

8. runde:
I bunden spillede René og Jannick remis. Erik måtte erkende, at den gode start er afløst af en dårlig slutspurt, denne gang gik det galt mod Morten. Mads kunne ikke rigtigt holde trit med toppen og afgav en halv mod feltets remiskonge Jørn. Johnny tabte hurtigt til Robert. Dermed skulle Carsten vinde det udsatte parti mod Peter for at holde trit, det gjorde han også, og det var sådan set rimeligt nok, bortset fra, at Peter i tidnøden havde en evigskak...

Dermed var der lagt op til en spændende sidste runde.

Mads fik hårdt fat i Erik, der ikke lige spillede sit bedste parti i turneringen, Mads vandt hurtigt og kom dermed op på 6 point og pustede dermed godt og grundigt til Robert og Carsten, der ikke ligefrem stod perfekt undervejs.
Men lad os se partierne:

Jannick B Skow - Robert Vollertsen

Carsten Bank Friis - René Rauer Hansen

Jørn vandt over en modløs Johnny. Morten vandt over Peter, men det kunne vist have gået begge veje!

Slutstillingen i Mestergruppen

Klubmester 2003:
Carsten Bank Friis

Karakterbogen:
Carsten Bank Friis spillede egentlig ikke specielt godt i starten af turneringen, hvor det sagtens kunne have blevet til et par nuller, specielt de 2 hele point mod Mads og Jannick var dybt urimelige 0-2 havde været mere rimeligt. Sidst i turneringen blev spillet mere kraftfuldt. Robert Vollertsen spillede en god turnering med fornuftigt spil præget af gevinstsøgende spil. Mads B Svendsen spillede sin sædvanlige aggressive stil, og der er helt klart ved at komme kød på hans spil, der bliver bedre og bedre, Mads havde Carsten helt ude i tovene, til gengæld var han helt væk mod Peter. Morten Topholm Rud reddede en halvsløv turnering med en flot slutspurt, der endda gav en lille ratingfremgang. Jørn Moestrup blev sædvanen tro remiskonge, men flere gange kunne han sagtens have spillet videre på gevinst, men Jørn er jo flink! Jannick B Skow fik endelig vendt skuden, så han fik et ratinghop, grunden var helt klart sidste rundes spændende gevinst mod Robert, dder havde afgørende betydning for turneringen. Jannick have flere gange stillinger til mere. Erik Mathiesen startede flot med 3 af 4 med pænt spil, men så kom han i menneskehænder og fik kun ½ point - det var til gengæld mod Carsten - i de sidste 5 runder. Peter Christian Grau spillede som vanligt hårdt på, og han burde have fået flere point, når man ser på hans stillinger, men således skulle det altså ikke være. René Rauer Hansen kunne virkelig have sat sit præg på turneringen, da han havde Carsten i alvorlige problemer i sidste runde. René kom helskindet gennem turneringen med en lille ratinggevinst. Johnny Holler Johansen havde fuldstændig lagt optimismen på hylden, og så bliver det jo ikke til mange point - bedre held næste gang.

Basisgruppen:

I basisgruppen var pointfordelingen nogenlunde lige så underlig som i mestergruppen, dog med flere partier, hvor det var den "rigtige" der vandt!
Jens spillede helt galt mod Jakob i topopgøret, hvorved Jakob vandt en officer, Jens spillede dog sædvanen tro videre, men det var helt nytteløst, for Jakob var sikkerheden selv og vandt fuldt fortjent.
John skulle så se, om han kunne holde nogenlunde trit med Jakob, men han kom i kraftigt stormvejr mod en yderst opsat Claus, der fik presset John helt tilbage på banen, undervejs fik han vundet 2 officerer, og så gik den vilde jagt på Johns konge, der blev tvunget frem på banen, men så var det pludselig Claus, der fik problemer, for nu kunne Johns konge hjælpe med at sætte Claus mat - en yderst heldig sejr!

John Nielsen - Claus Børsen

Christian fik fint spil mod Marie, der virkede lidt modløs i sit spil, for Christian vandt rimeligt nemt.
Jeppe vandt fuldt fortjent over Dan, det kørte bare derudaf, med en kraftig bondestorm. Dan gave en kvalitet, men det hjalp ikke i længden.
I det sidste parti havde Peter Madsen spillet Villy helt ned under gulvbrætterne, men så var der lige et enkelt træk Peter ikke havde set, uheldigvis var det Dg2#!

Spændingen var intakt inden sidste runde i basisgruppen. På grund af undertegnedes cerebrale katastrofe i 6. runde mod Theis (dame rent i slag i stendød stilling med masser af tid på klokken) samt sikre sejre til Marie og Christian, havde hele 5 (fem!) spillere chancen for at slutte helt i top. Theis, John og jeg havde alle 4½ point, mens Marie og Christian begge havde 4.
Jeg fik fornøjelsen af de sorte klodser mod Christian, der som sædvanligt angreb ud over stepperne. Christian valgte 2. c3 varianten i siciliansk, og den gav mig nogle problemer i åbningen. På et tidspunkt spændte Christian dog buen lidt for hårdt, og det kostede et par bønder. Senere vandt jeg en kvalitet i en fiks lille kombination, men Christian kæmpede hårdt, og var tæt på at holde slutspillet.

Christian Winther - Jakob Grauslund

Med min sejr ville gruppen være afgjort, hvis topopgøret mellem Theis og John fandt en vinder -  og det gjorde det. Jeg så desværre ikke så meget af partiet, men det endte i hvert fald med, at John pludselig førte med en officer, der så kunne veksles med en billet til mestergruppen.
Marie sluttede på trediepladsen, da hun i et (lidt for) langt slutspil fik skovlen under Jens, der i turneringen kun fandt storspillet frem i partiet mod Theis.
Claus spillede en fin turnering, der burde have givet endnu flere point. I sidste runde blev det til sejr mod Peter Madsen.
Jeppe og Peter Frank sluttede begge af med ettaller mod hhv. Villy og Dan.

Slutstillingen i Basisgruppen

Top

Fynsmesterskabet
af Robert Vollertsen
1. runde

Johnny Meier Harboe valgte at spille Engelsk mod Tom Frantsen og lagde godt pres på den sorte dronningefløj. Men Tom fandt gode felter til sine brikker og udlignede efterhånden som partiet skred frem. Johnny prøvede med taktiske midler at få kontrol over den eneste åbne linie:

Springeren er sådan set urørlig, fordi sort efter 19...Dxa4? 20.Ta1 b5 (20...Db5 21.Ta5± er endnu værre.) 21.Txa4 bxa4 22.Da3 Ta8± blot for en tynd plus en tyk for dronningen og må kæmpe meget hårdt for at holde remis. Tom gik da heller ikke i fælden og spillede i stedet det stærke 19...Da6. Nu ser det pludselig ud som om sort vinder a-linien. Men Johnny kunne stadigvæk have holdt kampen åben med planen Ta1, Lc1 og Ta3. I stedet gik han over til et knap så godt timet angreb på kongefløjen med 20.f4?. Tom kunne have straffet hvid hårdere for at svække diagonalen g1-a7 ved at slå springeren: Efter 20...Dxa4 21.Ta1 Db5 22.Ta5 Lxc5+ 23.Kh1 Db6-+ har sort klar fordel, fordi den hvide bonde er bundet. Men 20...exf4 var heller ikke så behagelig for hvid, da hans kongestilling herefter gik i opløsning og Tom fik lov til at fange Johnnys kongen i et matnet. 0-1

Peter Christian Grau spillede lukket siciliansk mod Mads Bilde Svendsen. Peter spildte lidt tid på den tvivlsomme manøvre Ta1-b1-a1, men til gengæld fik han efter et godt bondeoffer (20.b4! Dxb4 21.Tb3) lovende spil på dronningefløjen:

Mads så sig nødsaget til at ofre sin dronning med 21...Txc4 22.Txb4 Txb4 og havde efter 23.La3 Tb6 kun lige akkurat nok kompensation. Peter prøvede at udnytte materiale-fordelingen ved at åbne kongefløjen. Men denne plan gav lige pludselig bagslag, og Mads' brikker begyndte at arbejde rigtig godt sammen. Mads fik to farlige fribønder og det var for meget for Peters dronning. 0-1

I partiet Morten Topholm Rud mod Robert Vollertsen håbede begge parter efter 1.d4 g6 at kunne snyde modstanderen ved hjælp af trækomstillinger. Det lykkedes vist ikke rigtig for nogen af dem. Robert havde muligheden for at udligne, men valgte i stedet en lidt for ambitiøs plan, og så Morten havde mere terræn og godt pres:

I denne stilling spillede Robert 17...e5, hvilket Morten ifølge Fritz skulle have straffet med 18.Sc6. Men det var lidt svært at forudse computerens pointe efter 18...Kh8 (Efter 18...Lxc6 19.dxc6 spiller hvid den samme plan som i hovedvarianten.) 19.Le7 Tg8 20.Df3 f5 21.exf5 gxf5 22.Sd8!, hvorefter hvid har initativet og sort problemer med kongen. Mortens 18.dxe6 var dog også godt. Robert spillede dog ihærdigt forsvar og det lykkedes ham efterhånden at bytte af til et lige tårnslutspil. ½-½

Rundens højdepunkt var uden tvivl topopgøret mellem de to favoritter IM Lars Borbjerggaard og Carsten Bank Friis:

Lars Borbjerggaard - Carsten Bank Friis

2. runde

Carsten spillede gummiskak mod Morten og havde på typisk vis succes med det:

Morten lod sig endnu engang friste til at ofre en bonde med 13...e4!, hvilket Carsten tog imod med 14.Sxe4. Men som om Morten ville bevise sin egen teori (''Man skal ikke ofre bønder mod Carsten! Han ta'r dem bare og afvikler til et vundet slutspil.'') fulgte han ikke op med det meget kritiske 14...d5! og trak i stedet 14.Sxe4. Carsten forsvarede sig herefter godt, og Morten fik aldrig kompensation. 1-0

Johnny spillede Spansk mod Peter, dog lige lovlig passivt. I midtspillet fik Peter løberparret og stod bedst, fordi han tilmed var parat til at storme barri-kaderne med f5. Johnny forsvarede sig godt, men missede sin chance for at slå kontra:

Her spillede Johnny 25.Kh1, men måtte efter 25...exf3 26.Dxe8 fxg2+ erkende, at 25.Kh2 ville have været meget bedre, da sort i så fald ikke havde haft denne gaffel, som tilmed blotter den hvide konge. Peter lukkede efter 27.Kxg2 Se7+ e-linien og var parat til at indkassere dronningen. 0-1

Mads fik en god, om end meget kompliceret stilling mod Lars' Tjekkiske Benoni. Mads blev dog for grådig og spiste en mere eller mindre ligegyldig bonde.

Efter 30.Dxa6 udnyttede Lars straks chancen for at infiltrere den hvide kongestilling. Efter 30...Df3 31.Lf2 Sg6 32.Le1 Sf4 havde Lars mere end nok kompensation, og fejlen 33.Db7? forkortede blot partiet, da hvid efter 33...De3+ 34.Kd1 Dd3+ 35.Ld2 Df3+ 36.Kc1 Sd3+ 37.Kb1 Df1+ bliver sat mat. 0-1

Tom prøvede at tæmme Roberts Hyperaccelererede Drage, men brændte sine fingre i stedet:

Robert Vollertsen - Tom Frantsen

 

3. runde

Morten spillede Lukket Siciliansk mod Mads. Mads forsømte sin udvikling og gav Morten tilmed lov til at spille d5. Stillingen blev åbnet og den sorte konge fanget i centrum:

Morten viste med 22.Ld4, hvorfor kongen helst ikke skal stå overfor et tårn, selv om der er en del brikker i vejen.  Efter 22...Kd7 23.f4 er sort helt færdig. Hvis nemlig springeren flyttes, så trænger tårnet ind på e7. 1-0

Peter spillede med en isoleret dronningebonde mod Tom , og fik endnu en gang en rigtig god stilling.

Efter 25.Sg5 h6 26.Sxf7 Sf4 27.Sxh6+ gxh6 28.Dxh6 Tf7 har hvid fået tre bøder for springeren og har stadigvæk et farligt angreb. Peter så dog ikke det vigtige mellemtræk Dg5+ og syner efter 29.Tf1 Df8 30.Dg5+ Dg7 31.Lh7+. Hvid havde god kompensation for én officer, men ikke for to! 0-1

Robert valgte Birds Åbning mod Carsten, men måtte allerede efter få træk erkende, at han havde misset en tematisk trussel mod det svage felt e3:

Sort truer med gaflen 11...Sxe3, da hvid ikke må slå igen med 12.Dxe3 på grund af dronningefangsten 12...Ld4. Robert så sig nødsaget til at spille 11.Sb3. I stedet skulle han blot have spillet 11.c3 med en lige stillingen. Carsten udnyttede springerens dårlige placering på b3, og vandt hurtigt bønder. Men så begyndte Carsten at spille overforsigtig og var meget tæt på at lukke Robert ind i kampen igen. 0-1

Mandag den 16. juni skulle Lars og Johnny spille det udsatte parti fra tredje runde, hvor Johnny meldte afbud blot en time før starten. Denne gang blev det ikke meget bedre. Johnny havde forinden fejret sommerens sidste eksamen lidt for godt og opgav allerede efter 1.d4 c5 2.Sf3. Det var noget af et antiklimaks for Lars, som havde aflyst badminton for at spille partiet. 1-0

 

4. runde

Mads spillede Saemisch Varianten i Nimzoindisk mod Robert. Mads fik efter et par kreative træk en strukturel fordel for en halvdårlig kongestilling:

Robert brugte meget tid på at få matangrebet efter 15...Txe3! til at virke og han havde set, at sort har god kompensation efter 16.Kxe3 Te8+ 17.Kf2 Dxf4 efter 18...Dxd4+µ og at partifortsættelsen 16.Sxd5 Tae8 17.Sxe3 Dxe3+ 18.Kg3 Dg5+ mindst giver en evigskak, da 18.Kf1 Sxd4 er alt for farlig for hvid. Der truer for eksempel La4 eller Tc8 efterfulgt af Tc2. Men så begyndte uret at presse; Robert trak i nødbremsen og tog den sikre remis. ½-½
Fritz er ikke længe om at påpege, at sort havde et endnu bedre gevinstforsøg: Maskinen foreslår efter 16...Tee8! 17.Sc7 De3+ 18.Kg3 det fantastiske 18.Se5!! Nu kan hvid ikke slå med 19.Sxe8, fordi det efter 19...Sxd3 koster ham dyrt at undgå mattruslerne på f2, f4 og g4. Ej heller duer 19.dxe5, fordi sort efter 19...Dxe5+ 20.Kf2 Dxc7 bare fører med en ren bonde. Men til gengæld kan det være, at hvid redder skinnet efter  19.Te1 Dg5+ 20.Kf2 Sxd3+ 21.Dxd3 Txe1 22.Txe1 Tc8, selv om sort har en meget behagelig stilling. 

Johnny kom godt ud af åbningen mod Mortens Franskmand og hvid havde nok en klar fordel i midtspillet, selv om stillingen var skarp:

Efter 20.Ld2 er det oplagt at true det sorte tårn med 20...Kb8. Nu er hvid 'nød' til at ofre tårnet, men får til gengæld god kontrol over de sorte felter. Efter 21.Lxb4 Kxa7 22.Lc5+ Kb8 23.Ld6+ Kc8. Hvid har i hvert fald kompensation for kvaliteten. I stedet spillede Johnny 20.Sg5. Morten benyttede lejligheden til at gribe initiativet med 20...Lxe1 21.Sxf7 Td1 22.h3, men missede det meget stærke 22...Te8!, som ikke blot tager giften ud af truslen Ta8+, men også truer med vinde en officer efter aftrækkeren 23...Ld2+. Hvid står skidt efter 23.Ta8+ Kd7! 24.Se5+ Kc7! 25.Txe8 Lxe8 (eller måske endda 25...Lc3+!) 26.Kh2 Lxf2. Partiet var herefter nogenlunde lige, indtil Morten vandt en kvalitet for få træk efter at sætte et helt tårn i slag. 1-0

Tom spillede uden problemer remis med Carsten. ½-½

Peter havde til gengæld store problemer imod Lars' Caro-Kann: 

Han tabte ret tidligt en bonde og kom aldrig rigtig ovenpå igen - lige indtil... 31.Txe6! Her fik Lars et lille chok. Han havde ikke set på dette træk og han regnede febrilsk ud, at han var mat såvel efter 31...Txf3 32.Te8# som 31...fxe6 32.Lxe6+ Kh8 33.Df8+ Lg8 34.Dxg8# eller 31...Td8 32.Te8+ Txe8 33.Dxf7+ Kh8 34.Dxe8+ Lg8 35.Dxg8#. Han faldt dog lidt til ro, efter han konstaterede, at 31...Dd8 afværgede samtlige mattrusler og at han stadigvæk kunne indkassere pointet af egen kraft. 0-1

 

5. runde

Lars var nok ikke tilfreds med sin stilling imod Toms Oldindiske Forsvar. I midtspillet lykkedes det Tom at lukke c- og d-linien, hvorefter de hvide tårne stod helt forkerte. Alligevel var det Lars, som først fik kontrol over den vigtige b-linie:

Her opgiver Lars for en kort stund kontrollen over b-linien for at vinde en bonde med 33.Txa6. Efter 33...Lf6 ville 34.Db3 ikke have givet sort nær så meget modspil som 34.Dc1?! Men Tom missede sin chance for at aktivere sit tårn med 34...Tb8 efterfulgt af 35...Tb1. Kort tid efter fik hvid gang i den farlige fribonde i a-linien og så ud til at have styr på problemerne, da sort tabte for en kort stund tabte overblikket og en officer. 1-0

Morten spillede et Wiener Parti mod Peter. Peter fik løberparret i åbningen, men opgav denne fordel efter min smag alt for hurtig. Da Peter kort efter angreb på kongefløjen, spillede Morten straks det klassiske modstød i centrum, og det viste sig ret hurtig, at det var Peters konge, som var mest sårbar:

Med det afgørende 23.Sg5 fik Morten en konge på krogen, og selv om Peter sprællede lidt med 23...h3 24.Sxf7 hxg2+ 25.Dxg2 Txh2+, så var det Morten, som fik en god fangst. 1-0

Robert spillede igen Birds Åbning, denne gang mod Johnny. Spillet var lige fra starten ret skarpt, og Robert vandt lidt heldigt en bonde i en kombination. (Efter partiet fik han et lille chok, da Christian Winther konfronterede ham med et stærkt mellemtræk.) Herefter havde han dog fuld kontrol over begivenhederne... troede han:

Her valgte Robert at spille 20.b4 for at kunne besvare 20...e5 med dxe5. Men han missede, at Johnny fornyede truslen med det stille kongetræk 20...Ka8. Efter 21.a4 e5 var Robert dog så heldig, at have marginalerne på sin side. Han fik 22.dxe5! Sxe5 23.fxe5 Dxe5 til at virke, fordi sort efter 24.Sxf7! Dxa1 25.Df5! ikke har tid til 25...Txe3?? på grund af matten 26.Dc8#. Derfor Johnny var tvunget til 25...Tg8 og efter 26.Dxf6 Dxf6 27.Txf6 Txe3 28.Lf2 vandt hvid uden slinger i valsen. 1-0

Carsten spillede Larsens 1.b3 mod Mads. Men denne gang var det ikke noget gummiskak; der blev gået til makronerne. Kongerne rokerede til hver deres side og bønderne blev kastet frem. Da dronningerne blev byttet, lykkedes det for Carsten at vinde en bonde. Til gengæld var de sorte fribønder lidt længere frem end de hvide:

Derfor ofrede Carsten sin springer med 42.Sxh5+ gxh5 43.Txh5. Nu kunne han næppe tabe partiet. Det var dog svært for hvid at spille bønderne frem, også selv om Carsten fandt et par smarte trusler, og da det lykkedes for Mads at lave en blokade, blev der taget remis. ½-½

 

6. runde

Peter spillede Maroczy mod Roberts Sicilianer og besluttede sig for at ofre en centrumsbonde. Peter var både tæt på at fange Roberts dronning og at have nok kompensation, men desværre ikke tæt nok:

Fribonde ser ud til at presse sort hårdt, og han kan ikke bare slå den med 26...Lxc6?, hvis han gør sig forhåb-ninger om at vinde, fordi hans baglinie er for svag. Der følger 27.Sxc6 (Efter 27.Dxc6?! Lxd4 28.Dxc7 Lxe3+ 29.Kh1 Txc7 har sort en god løber og nogle farlige bønder for tårnet.) 27...Txd1 (Efter 27...Dxc6?? 28.Dxc6 mangler sort en officer.) 28.Txd1 Dxc6 29.Dxc6 Txc6 og nu er bindingen 30.Td8+ Lf8 meget ubehagelig efter 31.f5! Sort skal hele tiden forhindre Lh6 og de hvide styrker kan blive meget aktive. Derfor spillede Robert 26...La8 og efter 27.Dc4 Lf6 var han klar til at slå på c6. Løberen skaber ikke blot plads for kongen, men overdækker også d8 endnu en gang. 0-1

Tom spillede noget, der lignede en lukket Sicilianer mod Mads, blot med den forskel, at den hvidfeltede løber ikke blev fianchetteret men spillet til b5. Jeg er ikke så sikker, om det var en god idé, fordi Mads vandt en del tempi på netop denne løber og gjorde store fremskridt på dronningefløjen.

Sort har en masse terræn, og hvid har lige spillet 16.b4 for at komme af med dobbelbonden og om muligt, svække den sorte bondestruktur. Men sort fortsætter bare på kongefløjen med 16...fxe4 17.Sg5?! Tom havde formentlig for meget respekt for slag på f3 eller h3, det sidstnævnte er dog ikke så godt, fordi hvid efter 17...Lxh3 bare ignorerer løberen og spiller 18.bxc5 med fordel. 17.Txf3 er interessant og selv om sort har kompensation i form af en ødelagt hvid kongestilling, så har hvid da i det mindste en kvalitet og lidt håb. Mads svarede igen med 17...exd3 og vandt to bønder efter 18.bxc5 dxc2 19.Sc3. Nu kunne Mads have sikret sig vindende fordel ved at spille 19...dxc5 20.Dxc2 Sc6, men han valgte i stedet det tvivlsomme 19...b4?! Tom fik lov til at aktivere sin springer med 20.Sce4 d5 21.Sd6 og fik modspil, men det lykkedes Mads alligevel at vinde. 0-1

Johnny gav Carsten lov til at få en fordelagtig version af Berlinermuren og så var Carstens løberpar afgørende.

Sort står klart bedst, fordi springerne ikke rigtig laver noget. Carsten vinder nu en bonde efter 23...Lxf3 24.Txe8 Kxe8 25.gxf3 Ld4. Johnny forsøgte at få gang i h-bonden, men måtte efter 26.f4 Lxf2 27.fxg5 Le3+ 28.Kd1 hxg5 29.Ke2 Ld4 30.b3 Kf7 31.Kf3 Lf6 32.a4 Kg7 erkende, at også den bare går tabt.

Lars havde hvid mod Morten og skulle vinde for at kunne true Carsten. Men Lars havde ikke lyst til at diskutere teori med Morten og valgte derfor det fleksible 1.Sf3. Det blev altså ikke til den helt store fordel efter åbningen:

Hvid har lige spillet 31.Dd6. Dronningen ser meget aktiv ud, men har faktisk ikke ret mange felter. En dækket løber på c5 ville fange majestæten. 31...Tb2 32.Tc2? Selvfølgelig skal hvid forsvare sig mod truslen 32...Lxd4 33.Sxd4 Txd2. Men det sker måske bedst ved 32.Tc4 eller måske endda ved 32.Sxf5!? 32...Tb1+? Morten tager ikke imod gaven 32...Txc2 33.Sxc2 Dc8 truer ikke blot med at tage springeren, men også med at fange dronningen. Men efter 33.Tc1 Txc1+ 34.Lxc1 Dc8 35.Ld2?? greb Morten chancen og vandt partiet med 35...Lc5

0–1

 

7. runde

Hverken Mads eller Johnny havde noget at spille om, og begge havde vist andre planer den søndag. Derfor blev det ikke så overraskende remis. ½-½

Lars havde sort mod Robert. Begge kunne nå op på en delt førsteplads under den forudsætning at Carsten ville tabe. Men det troede de ikke rigtig på. Efter efter 1.f4 c5 2. Sf3 Sc6 tilbød Lars remis, fordi han gerne ville have turneringen overstået. Robert kunne ikke modstå fristelsen og tog imod. Begge lå dermed på en delt andenplads med 4½ af 7. ½-½

Morten havde de hvide brikker mod Tom og kunne med en sejr også nå op på 4½ point. Det blev til en pirc, men Tom kunne ikke rigtig gøre fremskridt på dronningefløjen. Morten derimod spillede bønderne stille og rolig frem på kongefløjen og fik et godt angreb:

Den sorte springer bliver ydmyget; efter 26...Sa6 er den alt for langt væk fra forsvaret. Morten fortsætter med simple trusler, som ikke kan pareres 27.Dc2 Hvad skal sort stille op mod g6? Eller mod 27...Dc8 28.Th2? 1-0

Carsten spillede sæmischvarianten mod Peters kongeinder. Carsten lukkede centrum af med d5, efter det sorte tårn gik til e-linien, og fik godt spil på dronningefløjen. Han ofrede en kvalitet for aktivt spil og fik lidt senere ikke blot en bonde, men også løberparret:  

Se blot, hvor aktive de hvide brikker er, mens de sorte knap nok kan røre sig! Efter 45...Ke8 afsluttede Carsten partiet med 46.Txf6 Te7 47.Txf8+ Kxf8 48.f6 b3 49.Lxe7+ Ke8 50.Ld6 og vandt dermed ikke blot et velfortjent fynsmesterskab, men også det tolvte af slagsen. Det er en rekord, som bliver meget svær at bryde. 1–0

 

Karakterbogen 

Peter Christian Grau, Johnny Meier Harboe og Tom Frantsen kan ikke være tilfreds med deres udbytte. Peter spildte specielt i turneringens første par runder en del chancer, Johnny spillede måske lidt for nonchalant i nogle kritiske situationer og Toms form var meget svingende. 
Mads Bilde Svendsen
kan være tilfreds med sit spil. Han scorede lidt over forventet i et stærkt felt og har sikkert flere kraftreserver, som kan mobiliseres. 
Lars Borbjerggaard
havde trods andenpladsen en katastrofal turnering. Han fik ikke rigtig sit spil til at hænge sammen, og de to tabspartier kostede dyrt i rating.
Robert Vollertsen
kan glæde sig over andenpladsen og en god præstation. Det er den syvende turnering i træk at han vinder rating, og han må se, om han kan fortsætte denne trend.
Morten Topholm Rud
kan på den ene side være tilfreds med at have kæmpet sig tilbage på en delt andenplads, men på den anden side må han være lidt utilfreds med, ikke at kunne have truet Carsten lidt mere. Hans strategiske oplæg var meget fint, men der var også nogle enkelte "nemme" overseelser.
Carsten Bank Friis spillede meget souverænt, og han smadrede faktisk de tre på den delte andenplads. Han tog konsekvent imod modstandernes gaver og var ikke på noget tidspunkt i tabsfare. Carsten har været i rigtig god form i den seneste tid. Han har ikke alene fået titlen FIDE master, men også sat rekorden ved at vinde sit tolvte Fynsmesterskab.

Inden turneringen startede, kunne man have været bekymret for rammerne i Café Vestergade 1. Men også selv om capucchinomaskinen en gang imellem gav lyd fra sig, så synes jeg ikke, at der har været for meget støj. Erik Mathiesen påpegede, at der manglede analyselokaler ved dårlig vejr, og det kan han have ret i. Men jeg ville da glæde mig, hvis vi til næste år igen spiller på en café.

Mesterskabsgruppen:

 

Fra venstre: FSU's formand Erik G. Andresen, IM Lars Borbjerggaard, Morten Topholm Rud, Carsten Bank Friis og Robert Vollertsen

Partierne i deres helhed: 1. runde - 2. runde - 3. runde - 4. runde - 5. runde - 6. runde - 7. runde

Basis 1:
 
 
Basis 1 - 1723
Ro
Rn
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
Johnny Holler Johansen, Læseforeningen (6)
1930
1930
X
½
1
1
0
½
1
1
5
 
Jesper Knudsen, Frem (1)
1784
1810
½
X
0
½
1
1
1
1
5
3.
René Rauer Hansen, Læseforeningen (5)
1880
1864
0
1
X
½
1
1
0
1
 
Bjarne Lindenskov, Fåborg (8)
1687
1728
0
½
½
X
½
1
1
1
5.
Mads Lund Undén, Frem (4)
1581
1629
1
0
0
½
X
0
1
1
6.
Jens Rasmussen, Læseforeningen (2)
1676
1675
½
0
0
0
1
X
½
1
3
7.
Christian Winther, Læseforeningen (3)
1556
1538
0
0
1
0
0
½
X
0
8.
Ivar Dørup, O.S. (7)
1688
1624
0
0
0
0
0
0
1
X
1


Johnny Holler Johansen

Basis 2:
 
 
Basis 2 - 1402
Ro
Rn
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
Lars Christensen, Søndersø (7)
1554
1599
X
½
½
1
1
1
1
1
6
2.
Pierre Dahl, Søhus (8)
1459
1477
½
X
½
1
½
1
½
1
5
3.
Morten Emil Jannik, O.S. (3)
1510
1483
½
½
X
0
½
1
1
½
4
 
Jakob Sireborn, Tårnet (5)
1318
1379
0
0
1
X
1
0
1
1
4
5.
Nicolai Rindal, Frem (2)
1284
1338
0
½
½
0
X
1
1
½
6.
Vagn Olav Hansen, Midtfyn (1)
1556
1466
0
0
0
1
0
X
1
1
3
7.
Gunnar Andersen, Midtfyn (4)
1271
1240
0
½
0
0
0
0
X
1
8.
Anders Storkehave, Frem (6)
1260
1211
0
0
½
0
½
0
0
X
1


Lars Christensen - (B-medlem i Læseforeningen!)

Basis 3:
 
 
Basis 3 - 1187
Ro
Rn
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
Jeppe Jørgensen, Læseforeningen (3)
1240
1305
X
1
1
1
0
½
1
1
2.
Lene Kuntz, Frem (6)
1237
1257
0
X
1
0
1
1
½
1
 
Torsten Baden, Frem (1)
1200
1238
0
0
X
1
1
½
1
1
4.
Carsten Lindegaard, Ullerslev (4)
1172
1201
0
1
0
X
½
½
1
1
4
5.
Bent Carl Christensen, Frem (7)
1159
1173
1
0
½
½
X
0
½
1
 
Peter Morling, Frem (5)
1200
1193
½
0
0
½
1
X
½
1
7.
Chris Sørensen, Frem (8)
1188
1143
0
½
0
0
½
½
X
1
8.
Alexander Hjort, Frem (2)
1100
1000
0
0
0
0
0
0
0
X
0


Fra venstre: Torsten Baden, Lene Kuntz (B-medlem i Læseforeningen) og Jeppe Jørgensen

Top

Landspokalfinale  8. juni 2003 i Nyborg
af Jens Rasmussen
Læseforeningen var i år med i 'bredderækken' og her var der indført regel om at holdets gennemsnitsrating max. måtte være 1800, LF 2 stillede med snit på 1784.
 
 
Peter Grau
2064
Johnny Holler
1949
Jens Rasmussen
1714
Søren Kristiansen
1410
I alt
SK 68
1
0
1
½
Herning
1
0
1
1
3
Odysseus
½
1
½
0
2
Alssund
0
1
½
1
Viby
0
½
1
1
Nykøbing F
0
0
1
½
Ialt
5
4
14

Som det ses blev det en god turnering for holdet, der hentede en 3. plads (16 hold til start).
Individuelt var Grau i hopla fra morgenstunden, men tabte så pusten efter middagpausen efter 2. runde
Johnny fik 2 portioner af dagens ret, det gav kræfter og bedre spil.
Jens spillede bedre end længe set og Søren ydede en fremragende indsats!
 
Klub  Kamp 1   Kamp 2  Kamp 3  Kamp 4 Kamp 5  Kamp 6  Ialt Placering
1. Esbjerg  1½ (2)  2 (4)  3½ (5)  2 (15)  2½ (12)  2 (6)  13½ 
2. Aalborg  2½ (1)  1 (14)  3 (8)  ½ (11)  2½ (4)  ½ (5)  10  13 
3. Læsef. 2 2½ (4)  3 (11)  2 (6)  2½ (10)  2½ (14)  1½ (15)  14 
4. SK 68 1½ (3)  2 (1)  2½ (13)  2½ (12)  1½ (2)  3 (10)  13 
5. Ribe 1 (6)  2½ (12)  ½ (1)  3 (16)  3 (7)  3½ (2)  13½ 
6. Odysseus 3 (5)  2½ (15)  2 (3)  2 (14)  3 (11)  2 (1)  14½ 
7. Maribo 2 (8)  2½ (9)  ½ (10)  2 (13)  1 (5)  3 (16)  11  12 
8. Evans 2 (7)  2 (10)  1 (2)  2 (9)  2 (13)  0 (12)  15 
9. Nørresundby 2 (10)  1½ (7)  1½ (11)  2 (8)  2 (16)  3 (13)  12 
10. Alssund 2 (9)  2 (8)  3½ (7)  1½ (3)  1½ (15)  1 (4)  11½  11 
11. Herning 2½ (12)  1 (3)  2½ (9)  3½ (2)  1 (6)  1 (14)  11½  10 
12. Brønshøj 1½ (11)  1½ (5)  2½ (16)  1½ (4)  1½ (1)  4 (8)  12½ 
13. Frem 1 (14)  2 (16)  1½ (4)  2 (7)  2 (8)  1 (9) 9½  14 
14. Viby 3 (13)  3 (2)  2½ (15)  2 (6)  1½ (3)  3 (11)  15 
15. Nykøbing F. 4 (16)  1½ (6)  1½ (14)  2 (1)  2½ (10)  2½ (3)  14 
16. Aulum 0 (15)  2 (13)  1½ (12)  1 (5)  2 (9) 1 (7)  7½  16

Tallene i parentes er modstandernummer

Top

Hvor lidt man ser i et ”1 mins” parti
af Mads B Svendsen
Forleden da jeg en sen aftentime sad og spillede lidt på nettet, blev træt jeg af almindelig lynskak, og fik lyst til noget skak der var mere ”action-packed”. Jeg trykkede på det lille icon der får serveren til at parre én med en tilfældig modstander inden for nogenlunde samme styrke. Vupti! Pludselig poppede brættet op og jeg var i gang med et spil mod GM Mark Hebden. Sådan her forløb det:
(Jeg skal sige til mit forsvar at jeg var ret træt – jeg ved ikke hvad hans undskyldning var!?)

AccBlackBird - mhebden

For virkelig at træde i hvor ringe det var, er analyser til dette parti foregået gennem Fritz.
Nå men for de som endnu ikke fattede pointen, må jeg hellere lige tage den med fed:
Man lærer intet af at spille 1 min skak!

Top

Carlsens Kvarter
af Carsten Bank Krøldrup Friis og Robert Vollertsen
1. afdeling:

Gruppe 1 blev en tæt affære mellem Robert, Kim og Mathias. Inden sidste runde så ud til, at Robert havde de bedste kort. Han havde afgivet et halvt point mindre end konkurrenterne. (Mathias tabte til Jesper i næstsidste runde, og Kim måtte afgive en ærgerlig halv mod Per. Kim havde en vundet stilling og bedre tid - troede han. Men vingerne på det defekte ur havde sat sig fast, og Per krævede remis, da begge havde brugt deres kvarter. Kim gjorde sit men en sejr mod Mathias i sidste runde, men Robert havde en strategisk vundet stilling mod Jannick - lige indtil Robert spildte et par tempi hist og her. Så var Jannick klar til modangreb og satte ret hurtig mat. Dermed fik Kim en fortjent førsteplads i gruppe 1.
 
Gruppe 1  1   2   3   4   5   6   7   8   Po. 
1 Kim Skaanning C 0 1 ½ 1 1 ½ 1 5
2 Robert Vollertsen 1 A ½ 0 0 1 1 1
3-5 Mads Svendsen 0 ½ R 1 1 ½ 0 1 4
Jannick Skow ½ 1 0 L 0 1 ½ 1 4
Mathias Meunier 0 1 0 1 S 0 1 1 4
6 Jesper Bruun 0 0 ½ 0 1 E 1 1
7 Per Stentebjerg-Hansen ½ 0 1 ½ 0 0 N 1 3
8 Johnny Holler Johansen 0 0 0 0 0 0 0 S 0

I gruppe to gjorde Jakob G. rent bord med 7 af 7. Flot! Men gruppen var desværre også præget af en for stor styrkeforskel mellem toppen og bunden.
 
Gruppe 2  1   2   3   4   5   6   7   8   Po. 
1 Jakob Grauslund C 1 1 1 1 1 1 1 7
2 Jens Rasmussen 0 A 1 1 1 1 1 1 6
3 Niels Henrik Sørensen 0 0 R 1 1 1 1 1 5
4 Werner Clausen 0 0 0 L 1 1 1 1 4
5 Claus Børsen 0 0 0 0 S ½ 1 1
6-7 Peter Kinggaard 0 0 0 0 ½ E ½ ½
Torsten Baden 0 0 0 0 0 ½ N 1
8 Jakob Barnewitz 0 0 0 0 0 ½ 0 S ½

Også gruppe tre fandt en suveræn vinder i Peter Morling.
 
Gruppe   1   2   3   4   5   6   Po. 
1 Peter Morling X 1 1 1 1 1 5
2-3 Torbjørn Lind 0 X 1 1 0 1 3
Bent Carl Christensen 0 0 X 1 1 1 3
4 Benjamin Borkholm 0 0 0 X 1 1 4
5 Peder Elkjær 0 1 0 0 X ½
6 Kristen Sørensen 0 0 0 0 ½ X ½

2. afdeling blev spillet 14/7 med ret få deltagere, da der egentligt skulle startes var vi kun 8, så kom der 2 mere, hvorefter vi spillede første runde i en stor alle mod alle gruppe, så kom der yderligere én, altså ny rundelægning med mulighed for 12 spillere alle mod alle, og det blev der ret hurtigt brug for, for 2. runde var ikke færdigspillet før nr. 12 dukkede op - så hvor vi normalt er færdige ved 10 tiden, så blev det pludselig en midnatsforestilling!

På forhånd var Carsten og Per klare favoritter, men ret hurtigt skulle det vise sig, at Jesper Bruun, var en farlig mand for dem begge, først tog han ½ point fra Per, da de begge overskred - dog må det siges, at Per havde klar gevinststilling. Og 2 runder efter dummede Carsten sig noget så eftertrykkeligt, så der røg et tårn og kort efter partiet. Carsten kunne dog glæde sig over den mellemliggende runde, hvor han fik fat i Per.
Næste runde, der skulle vise sig ret afgørende var 8. runde, hvor Carsten pludselig stod helt katastrofalt mod Brian Nielsen, heldigvis for Carsten begyndte Brian at kigge mere på klokken end på stillingen, så Carsten fik en yderst heldig gevinst. Og det skulle  vise sig at blive en helt suveræn runde for Carsten, da Jannick samtidig vandt over Jesper.
Slutstillingen blev helt utrolig tæt, hårdt for Jannick at få 9 af 11 i et felt, hvor der er 3 præmier, og så alligevel blive henvist til 4. pladsen...
I b-delen fik Søren Kristiansen fusket sig ind på en førsteplads!!
 
  Carlsens Kvarter - 2. afdeling
Ro
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
I alt
Præmie
1.
Carsten Bank Krøldrup Friis, LF
2300
X
0
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
10
1A
2.
Jesper Bruun, Frem
1873
1
X
½
0
1
1
1
1
1
1
1
1
2-3A
 
Per Stentebjerg, LF
2192
0
½
X
1
1
1
1
1
1
1
1
1
2-3A
4.
Jannick B Skow, LF
1983
0
1
0
X
1
1
1
1
1
1
1
1
9
 
5.
Brian Nielsen, Frem
1822
0
0
0
0
X
1
1
1
1
1
1
1
7
 
6.
Jakob Grauslund, LF
1725
0
0
0
0
0
X
1
1
1
1
1
1
6
 
7.
Søren Kristiansen, LF
1410
0
0
0
0
0
0
X
1
1
1
½
1
1B
8.
Brian Kristiansen, LF
1583
0
0
0
0
0
0
0
X
1
1
1
1
4
2B
9.
Peter Morling, Frem
1164
0
0
0
0
0
0
0
0
X
1
1
1
3
3B
10.
Bent Christensen, Frem
1173
0
0
0
0
0
0
0
0
0
X
1
1
2
 
11.
Claus Børsen, LF
1344
0
0
0
0
0
0
½
0
0
0
X
1
 
12.
Peder Elkær, Søhus
1050
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
X
0
 

3. afdeling:

Fremmødet var igen spinkelt, kun 11 mødte op - konkurrence fra Politiken Cup og det gode vejr er et par hårde nysere!

Denne gang blev feltet delt i 2 grupper, nattesædet fra sidst skræmte, og desuden blev der ikke afgivet så meget som ½ point af de øverste 6 til de nederste 6 sidste gang!
Med 5 mesterspillere og 6 basisspillere, så var delingspunktet rimeligt enkelt, så mestergruppen kom til at spille med oversidderrunde, det kunne jo være, at Jannick kom lidt sent igen (- det gjorde han også, nemlig ca. kl. 10, da vi var færdige!)

I basisgruppen var Jesper Bruun suveræn, da han vandt med 5 af 5 mulige, vel nok kun i partiet mod Johnny i første runde så der ud til at være lidt problemer, men i en kombination havde Johnny "kun" set 6 træk frem, men lige der var det nødvendigt med 7 træk, og så trak Jesper det længste strå - ellers ville han have tabt en officer! Johnny blev slået helt ud af dette og endte højst overraskende på sidstepladsen.
 
 
Basis
Ro
1
2
3
4
5
6
I alt
1.
Jesper Bruun, Frem
1873
X
1
1
1
1
1
5
2.
Claus Børsen, Læseforeningen
1344
0
X
1
0
1
½
 
Søren Kristiansen, Læseforeningen
1410
0
0
X
1
1
½
4.
Pierre Dahl, Søhus
1500
0
1
0
X
0
1
2
 
Brian Kristiansen, Læseforeningen
1583
0
0
0
1
X
1
2
6.
Johnny Holler Johansen, Læseforeningen
1869
0
½
½
0
0
X
1

Utroligt flot, at de 2 lavestratede, Claus og Søren besatte den delte 2. plads!!

Mestergruppen startede katastrofalt for de 2 højst ratede, efter 2 runder havde de tilsammen kun ½ point! Per Stentebjerg havde tabt til Morten Topholm Rud og Mads B Svendsen, og Carsten Bank Krøldrup Friis havde spillet remis mod Mathias Meunier, efter at have været foran med kvalitet og 2 bønder - flot kæmpet af Mathias!! Grunden til, at Carsten kun havde ½ point var nu også, at kun havde spillet et enkelt parti! I runden efter vandt Morten over Mads og havde dermed maks 2/2, Per spillede en smart kombination mod Carsten, der ødelagde carstens stilling, for 2 træk senere at lade en officer stå direkte i slag - det var slet ikke Pers dag! I 4. runde havde Morten Carsten presset, endda med de sorte klodser, men Carsten spilled på fusk, som Morten røg direkte i. Morten valgte så at give en kvalitet, hvilket var en klog beslutning, da det gav meget spil, ellers ville Morten bare have siddet tilbage med en elendig bondestruktur. Og så gik det ellers Carsten stort set som i partiet mod Mathias, der blev spillet for forsigtigt og langsomt, men da Morten så begyndte at stå fint igen, så fik han et lignene syndrom, og endte med at tabe på tid i en klart tabt stilling. Per kom endelig på tavlen, men yderst overraskende kun med en halv mod Mathias, og Per var vist endda ikke helt uheldig. I sidste runde kunne Mads stikke en kæp i hjultet på Carsten, og sende ham ned på en 3. plads, hvis Morten samtidig vandt. Det blev et spændende parti, men med kun 10 minutters betænkningstid, så er det svært at finde de rette træk, og til sidst gav Mads op, da Carsten havde dækket de værste trusler, Mads førte godt nok med en bonde, men med 10 sekunder tilbage er det jo alligevel håbløst! Dermed vandt Carsten gruppen, Morten vandt sit parti og tog sig af andenpladsen.
 
 
Mester
Ro
1
2
3
4
5
I alt
1.
FM Carsten Bank Krøldrup Friis, Læseforeningen
2300
X
1
1
½
1
2.
Morten Topholm Rud, Læseforeningen
2158
0
X
1
1
1
3
3.
Mads B Svendsen, Læseforeningen
2106
0
0
X
1
1
2
4.
Mathias Meunier, Frem
1938
½
0
0
X
½
1
5.
Per Stentebjerg, Læseforeningen
2192
0
0
0
½
X
½

4. afdeling:I gruppe 1 var en meget åben affære og ret uforudsigelig. Hvem havde forinden gættet på, at vinderen fra Horsens Lang Weekend kun skrabede et halvt point sammen. Morten høstede flest point, men han profiterede ligesom Robert af, at Kim satte meget lovende stillinger over styr. Jakob R. havde i sidste runde mulighed for at komme på en delt førsteplads, men han kunne ikke få mere end en remis mod Kim.

  Gruppe 1  1   2   3   4   5   6   7  I alt
 1  Morten Topholm Rud X 0 1 1 1 1 1 5
 2  Jakob Rathlev 1 X 0 ½ 1 1 1
 3  Robert Vollertsen 0 1 X 1 0 1 1 4
 4  Kim Skaanning 0 ½ 0 X 1 1 1
 5  Peter Grau 0 0 1 0 X 1 ½
 6  Jørn Moestrup 0 0 0 0 0 X 1 1
 7  Mads Svendsen 0 0 0 0 ½ 0 X ½

I gruppe 2 delte Thomine og Brian N. førstepladsen.

  Gruppe 2  1   2   3   4   5   6   I alt 
 1  Thomine Stolberg-Rohr X 1 0 1 1 1 4
 2  Brian Nielsen 0 X 1 1 1 1 4
 3  Jesper Bruun 1 0 X ½ 1 1
 4  Uffe Petersen 0 0 ½ X ½ 1 2
 5  Jakob Grauslund 0 0 0 ½ X 1
 6  Johnny Holler Johansen 0 0 0 0 0 X 0

I gruppe 3 blev der spillet dobbelrunde med ti minutters betænkningstid, fordi gruppen startede med fire deltagere, inden Jeppe dukkede op midt i første runde. Brian K vandt gruppen foran Jakob B.

  Gruppe 3  1   2   3   4   5  I alt
 1  Brian Kristiansen X 1 2 2
 2  Jakob Barnewitz ½ X 2 2 6
 3  Jeppe Jørgensen 1 0 X 1 2 4
 4  Bent Carl Christensen 0 ½ 1 X 1
 5  Anders Lund Hoyer 0 0 0 1 X 1
Top

Horsens Lang Weekend 2003
- Historien om en overraskende turneringssejr
af Mads B Svendsen

Jeg havde egentligt ikke planlagt at skulle spille skak i denne sommer, men da noget camping med ”gutterne” blev aflyst, havde jeg pludselig tid og penge (camping er dyrt) til at deltage i Horsens. Nogle lange stormesterforberedelser blev det ikke til. Jeg havde egentligt planlagt det, men når jeg endelig kom i gang, blev jeg altid distraheret. Men min drivkraft var, at jeg var sulten efter en spille skak og i særdeleshed interessant skak.
Der var 59 spillere til start med Bjarne Hansen Sk. 68, rating 2201 som umiddelbart stærkeste. Som en anden outsider var Anders Bodholt Nielsen, Viborg, som jeg har spillet en masse juniorskak med, og som næsten kvalificerede sig til næste års landsholdsklasse i dette års kandidatklasse.
Jeg var selv sjette højest rated, og havde bare den plan at spille noget godt skak, og se hvor det bragte mig hen. Jeg var ikke det eneste fynske islæt. Fra Frem deltog Mads Uden, Brian Nielsen og Jesper Knudsen, fra Tårnet Erling Bech Andersen og endvidere var Niels Henrik Sørensen (tidligere Søhus og Frem) også med.
Turneringsformen var en ”schweizer” så første runde skulle gerne byde på en overkommelig modstander. Jeg mødte en ung fyr fra Ålborg, der ikke havde spillet skak i mere end lidt over et år, men alligevel havde over 1700 i rating. Jeg vandt dog rimeligt smertefrit med de sorte, men at han havde talent var der ingen tvivl om.
Adspredelse og afkobling i en turnering med et så sammenpresset program (7 runder på 4 dage!?),  tror jeg er vigtigt. Derfor gik jeg mig en lang tur ned til Horsens by og købte lidt bananer og boller m.m., da det simpelthen er begrænset, hvor mange røde pølser og skinketoast man kan konsumere i løbet af en weekend. Kantinen var skam ellers ok med fx. en kop kaffe til 2 kr. som min personlige favorit - øl til 10 kr. var vist Frem’ernes.
I anden runde ofrede jeg en bonde mod Allan Hye, Haderslev (1914) i en god stilling, hvor jeg ikke kunne finde andre veje frem. Det gik, men helt objektivt var det nok ikke godt nok.
3. runde bød på følgende parti, som jeg efterfølgende indleverede til ”turneringens parti”:

Ole Ryevad - Mads B. Svendsen

Sådan går det når 2 spillere, der begge vil slås mødes. Partiet vandt ingen skønhedspræmie, men kan vist findes i fredagsudgaven af Horsens Folkeblad.
Hr. Ryevad var prøvede flere gange i turneringen at opnå lige så komplicerede stillinger, men desværre med lige så lidt held.
3/3 havde jeg ikke lige regnet med, men nu regnede jeg da med at komme til at møde en fra top 5. Men nej. Modstanderen hed i stedet Benjamin Jacobsen og havde under 1800. Partiet var meget præget af nerver fra min side, for pludselig var jeg jo tæt på toppen:

Mads B. Svendsen - Benjamin Jacobsen

4/4 så var jeg pludselig i udbrud – jeg undskylder ”Tour-sammenligningen” som alle åbenbart henfalder til i sommerperioden.
5. runde bød på første top-5 spiller. Anders Bodholt havde åbenbart så meget respekt for mig at 1.b3 blev åbningsvalget. Han var ikke tæt på noget og remis blev resultatet.
Ingen af de andre vandt, så jeg førte stadig inden aftenrunden lørdag, hvor jeg mødte en tysker, der havde vist god forståelse i løbet af turneringen. Jeg havde igen sort, den fjerde ud af seks, så planen var igen at spille remis, så jeg selv kunne afgøre det om søndagen med hvid. Jeg begyndte så småt at indstille mig på at jeg nok skulle indstille mig på at gå efter den 1. præmie når jeg nu førte. Jeg kom godt fra åbningen, og stod vel egentligt bedst, da jeg fandt en trækgentagelse, som jeg var sikker på at han skulle følge. Om jeg ville have taget remis’en ved jeg faktisk ikke, men jeg ville lige se hvad han ville. Han ville vinde og valgte en dårlig variant, hvor jeg bare fik fordel, og efter at have fået ham til at bukke i tidsnøden, vandt jeg.
Igen var resten af feltet meget gavmildt, og da ingen vandt i toppen, førte jeg pludselig med et point inden sidste runde. Aftenen blev brugt på en gang whist og nogle øl - igen afkobling.
Modstanderen i sidste runde var Erling Høiberg, Holstebro. Lars Andersen (kendt mand i LF) havde på forhånd fortalt, at han spillede gammelindisk, så jeg havde et par ideer til hvordan, det skulle spilles. Jeg tog ingen chancer og tilbød remis i en stilling, jeg nok havde spillet videre på (og sandsynligvis vundet), hvis det altså ikke lige var fordi at et tab nok ville koste mig omkring 2100 kr. Tilbuddet blev accepteret og 1. pladsen, 3000 kr. og 27 rating point blev pakket i sportstasken, læsset på toget og endte til sidst på Fyn.
Af andre fynske præstationer bør nævnes, at Brian Nielsen spillede en god turnering, hvor han spillede op med flere 2000+ spillere og endda vandt over nogle af dem. Inden sidste runde lå han delt nr. 2 i turneringen og 1. i sin ratinggruppe, men desværre tabte han og måtte nøjes med 4½/7 og en delt 2. plads i ratinggruppen.

Hele gruppen

Top

Lundeborg
af Robert Vollertsen

Lørdag, den anden juli, afvikledes traditionsturneringen i Lundeborg for 23. gang, og arrangørerne kunne glædeligt meddele, at deltagerantallet igen var steget, denne gang til 72. Feltet havde også en sjælden set styrke:

Mester 1 havde et ratinggennemsnit på 2217, og blandt andre formåede vores tidligere formand Claus Rossen med sine 2132 ikke at kvalificere sig! Mester 2 var af samme grund også rigtig godt besat. Michael Jensen fra Frem var med 1974 den lavestratede. Det afholdte ham dog ikke fra at tage førstepladsen i suveræn stil!

Carsten har som bekendt sin helt egen tradition nede i Lundeborg; alle 22 gange har han været oppe på sildekasserne, og heller ej i år havde tænkt sig at bryde med vanen.

Afgørende for Carstens førsteplads gevinsten over Lars i næstsidste runde. Lars havde forinden tabt til Mads og kunne derfor ikke nøjes med remis. Han stod lidt bedre i midtspillet og pressede Carsten, men i slutspillet mistede han lidt efter lidt grebet om med partiet. Carsten fik en strategisk meget behagelig stilling, fandt nogle rigtig ubehagelige træk og knækkede i sidste ende Lars' forsvar.

I Basis 2 tilføjede "Jens Lyn" endnu en delt andenplads til den lange liste af gode resultater i hurtigskak.

I Basis 3 fulgte Brian det gode eksempel og endte ligeledes på en delt andenplads.

Den efterfølgende lynturneringen blev uden større problemer vundet af Carsten. Han eliminerede samtlige og modstandere - først Robert, så Kim og i finalen Jes - med 2-0!



 
Mester 1 - 2218
Ro
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
Carsten Bank  Krøldrup Friis, Læseforeningen (7)
2300
X
½
1
½
1
½
1
1
2.
Per Stentebjerg, Læseforeningen (2)
2192
½
X
0
1
1
1
1
½
5
3.
Lars Borbjerggaard, Sydøstfyn (8)
2376
0
1
X
½
½
1
0
1
4
4.
Kim Skaanning, Frem (6)
2172
½
0
½
X
½
0
½
1
3
 
Robert Vollertsen, Læseforeningen (1)
2156
0
0
½
½
X
1
1
0
3
6.
Jan Nordenbæk, Sydøstfyn (4)
2227
½
0
0
1
0
X
1
0
 
Mads B Svendsen, Læseforeningen (3)
2133
0
0
1
½
0
0
X
1
 
Jakob Bjerre Jensen, Århus (5)
2186
0
½
0
0
1
1
0
X


Fra venstre: nr. 2 Per Stentebjerg, nr. 1 FM Carsten Bank Krøldrup Friis og nr. 3 IM Lars Borbjerggaard

Mester 2 og basis 1:
 
 
 
Basis 1 - 1841
Ro
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
Brian Nielsen, Frem (1)
1872
X
1
0
1
1
1
1
1
6
2.
Jesper Bruun, Frem (3)
1873
0
X
0
1
1
1
1
1
5
3.
Christoffer Dyrgaard, Frem/LF (7)
1770
1
1
X
0
0
½
½
1
4
4.
Jess Nykjær, Frem (2)
1870
0
0
1
X
½
1
1
0
 
Ove Matras, Fåborg (5)
1891
0
0
1
½
X
0
1
1
6.
Hans Hansen, Frem (6)
1853
0
0
½
0
1
X
½
1
3
7.
Claus Pedersen, Nyborg (1)
1816
0
0
½
0
0
½
X
½
 
Svend Veise, Nyborg (4)
1780
0
0
0
1
0
0
½
X


Nr. 3 fra venstre: Kristoffer Dyrgaard nr. 3 i basis 1

Basis 2 og 3:
 
 
  
Basis 2 - 1680
Ro
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
Preben Sig, Nyborg (1)
1744
X
0
1
1
1
1
1
1
6
2.
Bjarne Lindenskov, Fåborg (7)
1737
1
X
½
0
½
0
1
1
4
 
Jens Rasmussen, Læseforeningen (2)
1662
0
½
X
1
0
1
1
½
4
4.
Mathias Ludvigsen, Sydøstfyn (5)
1662
0
1
0
X
1
1
½
0
 
Michael Timling, Sydøstfyn (8)
1650
0
½
1
0
X
1
0
1
6.
Erik Arnfast, Nyborg (4)
1628
0
1
0
0
0
X
1
1
3
7.
Anton Kjeldsen, Frem (3)
1645
0
0
0
½
1
0
X
1
8.
Erik Hansen, Tårnet (6)
1711
0
0
½
1
0
0
0
X


I midten: Jens Rasmussen nr. 2-3 i basis 2
 
 
 
Basis 3 - 1557
Ro
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
Cipriano Sande, O.S. (2)
1595
X
1
1
1
1
1
½
1
2.
Brian Kristiansen, Læseforeningen (3)
1583
0
X
1
1
½
1
½
½
 
Erling Pedersen, Nyborg (1)
1566
0
0
X
½
1
1
1
1
 
Leif Larsen, Enkeltmedlem (7)
1500
0
0
½
X
1
1
1
1
5.
Ejvind Funch Carlsen, O.S. (8)
1498
0
½
0
0
X
0
1
1
 
Andrew Velarde, Indslev (6)
1596
0
0
0
0
1
X
½
1
7.
Jørgen Frank Hansen, Tårnet (4)
1626
½
½
0
0
0
½
X
0
 
Jan Svendsen, Fiber (5)
1494
0
½
0
0
0
0
1
X


Nr. 2 fra venstre: Brian Kristiansen - nr. 2-4 i basis 3

Samtlige grupper

Lynturneringen:
Øverste del blev delt i 4 grupper, fra Læseforeningen vandt Carsten Bank Krøldrup Friis sin gruppe, Per Stentebjerg vandt sin, med Robert Vollertsen på andenpladsen. Mads B Svendsen blev nr. 2 i sin gruppe. Kim Skanning vandt sin gruppe.

I kvartfinalerne blev resultaterne:
Carsten - Robert 2-0
Jess Harholm - Per Stentebjerg 2½-1½
Jacob Bjerre vandt over Jan Nordenbæk
Kim vandt over Mads

Semifinalen:
Carsten - Kim 2-0
Jess - Jacob 2½-½

Finale:
Carsten - Jess 2-0

Top
 

Philidor 4.1
af Robert Vollertsen

Af gammelt jern smedes nye våben
Philidor var oprindelig et skoleprojekt af Pierre Dahl fra Søhus. Den gang kunne programmet ikke lave ret meget andet end at følge reglerne og at trække et tilfældigt træk. Men siden har Pierre opdrættet en rå og nådeløs brikskubber, som smadrer alt, hvad der kommer indenfor dens rækkevidde på otte halvtræk.
Til dagligt spiller Philidor lyn på Internet Chess Club, hvor det har et rimelig pænt ratingtal på cirka 2650. (Inden du falder fra stolen, bør jeg nok lige nævne, at der er gået inflation i tallene på ICC; den højestratede har knap og nap 3400!) Den kan spille nogenlunde lige op med stærke spillere som Steffen Pedersen og Allan Stig Rasmussen.
Men lyn er lyn, og mens Silicium nærmest mikroskoperer brætstillingen, så kan det hurtigt ske, at Kulstof overser nogle vigtige detaljer. Philidor har formentlig en hel række taktiske gevinster i strategisk tabte stillinger. Pierre ville dog også gerne have et indtryk af Philidors evne til at bedømme stillinger under koordinerede forhold og udfordrede mig til en match.

Mange kokke fordærver maden
I det første parti var Philidor ved en fejl tvunget til at besvare 1.d4 med det dårlige Englundgambit 1...e5?. (For indviede kan jeg røbe, at Pierre havde funktionen "premove" slået til.) Jeg tog selvfølgelig bonden, byttede målrettet af til et vundet slutspil, men stødte så på et uventet sejt forsvar fra Philidors side. Det lykkedes mig dog alligevel at vinde partiet med en seværdig træktvang:

Robert Vollertsen - Philidor 4.1

Pierre havde trods tabet ingen grund til at være skuffet. Philidor fandt nogle gode træk og var det ikke, fordi den ufrivillig måtte afgive en bonde i første træk, så kunne partiet have været meget spændende. 

Man kan drukne i sin egen viden
I det andet parti spillede Philidor 1.e4, hvilket jeg besvarede med 1.d5. Åbningen er objektiv set tvivlsom, men jeg regnede fast med, at jeg kendte den langt bedre end Philidor. Jeg havde ret. Philidor rokerede kort og var så venlig at åbne h-linien for mig. Jeg tvang Philidor til at svække kongefløjen yderligere og ofrede intuitivt en springer for to bønder og et meget farligt angreb. Philidor ser som nævnt alt indenfor fire træk, og må have glædet sig over at få en springer foræret for sølle to bønder. Men da det sidste søm 10 træk senere var tømret i kongens ligkiste, var overraskelsen hos Philidor stor. 

Philidor 4.1 - Robert Vollertsen

Pierre var ret skuffet over dette parti; ikke alene var Philidor i den grad blevet udspillet, den missede faktisk også et forsvar, som kunne have givet flere overlevelseschancer.

Hovmod står for fald
I det tredje parti eksperimenterede jeg lidt i åbningsfasen. Jeg ville se, hvordan Philidor klarer sig, når den tidligt kommer ud af sin åbningsbog. Efter 1.e4 c6 2.d4 d5 valgte jeg at spille fantasivarianten - sådan hedder den altså - med 3.f3. Philidor havde det bedste svar 3...e6 med hjemmefra og havde ingen problemer med at gendrive 4.e5 c5 5.Sd2? Sc6 6.Lb5 af egen kraft. Efter 6...Dh4+ tog det forholdsvis lang tid for mine øjne at informere mine fingre om, at jeg havde set nok i denne omgang. Pierre var selvfølgelig meget glad for, at Philidor endelig var kommet på tavlen, også selv om det var på en ret billig baggrund.

Op og ned er lige langt, men ikke lige hurtigt
I det fjerde parti var jeg opsat på, at gøre skaden godt igen, og den indstilling gavner sjældent. Jeg besvarede 1.d4 med moderne og fik hurtig udlignet. Men jeg var lidt for utålmodig og kunne måske have opnået mere ved at vente med ...b5 et træk eller to. Philidor fandt nogle fornuftige træk, men spillede så en lidt tvivlsom kombination - tvivlsom lige indtil jeg fandt og troede på det forkerte svar. Jeg tabte en bonde og Philidor udvidede fordelen med sikker hånd. Pierre var lykkelig over, at Philidor nu havde udlignet.

Skyer brændt barn ilden?
Fortsætter vi matchen? Det vides ikke endnu, men det er ikke utænkelig. Det har faktisk været meget sjovt at spille, og begge parter kan være stolte over nogle flotte sejre.

Stilling

1.runde

2. runde

3. runde

4. runde

I alt

Robert Vollertsen

1

1

0

0

2

Philidor 4.1

0

0

1

1

2

Top


Simultanskak
af Carsten Bank Krøldrup Friis
Simultanskakken var kun planlagt til en simultan mod vores nye FIDE-Master, men da denne var overstået, så dukkede der lige en International Mester op, og så kunne han også lige få lov til at prøve kræfter med forsamlingen!

Fremmødet var ikke så stort, men til gengæld var det et meget stærkt felt!! FM Krøldrup spillede mod 10 mand, hvoraf de 4 var mesterspillere og et par stykker lige under, til denne stærke flok enedes vi om 45 minutter til både simultanspilleren og udfordrerne - ret hårdt, normalt får simultanspilleren (- naturligvis -) mere tid!!
Det blev en rimelig spændende match, hvor der kun i nogle få partier var tale om spil til et mål.

Mads snød Carsten i åbningen, hvorefter Carsten brugte en del tid - det gjorde Mads nu også - på at finde en fornuftig fortsættelse, det lykkedes da også rimeligt godt, men et officersoffer fra Mads' side tvang Carsten til at give evigskak.
Carsten fik hurtigt fat i Villy, men Villy kæmpede godt videre og var med til at sørge for, at Carsten brugte tid, selvom der ikke kunne rokkes ved Carstens sejr.
Kim fik hurtigt behageligt spil med sort, og efter at Carsten åbnede stillingen, så var det hurtigt nat i Barcelona - udfordrernes første sejr!
Partiet mod Robert blev ret spændende, sandsynligvis stod Carsten ganske fint under vejs, men en lille fordel er ikke altid nok i simultan, for efter et par iderige træk fra Roberts side, så gik det hurtigt ned af bakke.
Dan satsede meget kraftigt med officersofre, men der var vist ikke rigtigt bund i det, Carsten tog det meste af det der kom flyvende og vandt.
Peter Grau snød ret hurtigt Carsten for en bonde og stod samtidig klart bedst, Carstens bedste chance var, at Peter havde brugt lige lovlig lang tid, tårnslutspillet så forholdsvis lige ud, med 2 tårne på brættet kan man tit tillade sig at være under med en bonde uden det nødvendigvis er katastrofalt, men Carsten spillede lige lovligt sorgløst og pludselig stod kongen ret ubekvemt, og med 1½ minut tilbage lavede Grau et smart bondetræk, og da Carsten tog bonden, så var der lige pludselig mat i 3!! Et lidt dumt nederlag for simultanspilleren...
Brian tog en "ligegyldig" h-bonde, medens Carsten fik fat i Brians c-bonde, fint bytte set med Carstens øjne - eller var det nu også det? Efterhånden skulle det vise sig, at Brian fik en yderst farlig fribonde i h-linien, medens Carsten ikke skabte noget som helst på den anden fløj. Brian havde nok noget der lignede klar gevinst, men så spillede han forkert, hvorefter Carsten kunne ofre sin løber på Brians sidste 2 bønder - der var bare lige et alvorligt problem for Carsten, nemlig at han her overskred tiden...
Carsten vandt en bonde fra Peter og herefter var det stort set spil til et mål, bortset ligefra, at slutstillingen, hvor Peter opgav faktisk efterfølgende viste sig at være remis...
Johnny kom helt skidt fra åbningen og derefter forbedrede Carsten stille og roligt stillingen for til sidst at sætte mat.
Carsten top en meget farlig bonde mod  Jacob, og da han ikke hurtigt gav tilbage, så kunne Jacob faktisk have vundet Carsens dame, men sådan en chance får man jo kun en gang, efterfølgende så det ud til, at Carsten fik overtaget, men i slutspillet med dame og ligefarvede løbere havde Carsten nu kun en enkelt bonde i overskud. Jacob fik vundet Carstens løber, men prisen var et par farlige bønder, og da Jacob så kom til at stte løberen næsten direkte i slag, så var det sket.
Alt i alt 5½-4½ til Carsten, hvilket med det meget stærke felt må siges at være ret pænt.

Efterfølgende spillede IM Borbjerggaard simultan mod næsten samme felt.
Mads kom til at stå godt, og selv om han dummede sig i en stilling med officer mere, så var stillingen så god, at sejren alligevel kom i hus.
Villy kæmpede godt og holdt længe.
Kim stod meget hurtigt rigtigt godt, og igen var han udfordrernes første sejrherre!
Partiet mod Robert var mere spændende, men efterhånden kom Robert til at stå bedst og stille og roligt afviklede han til et vundet slutspil.
Carsten stod positionelt lidt bedre, da Lars kom til at lave en fejl, der kostede en kvalitet, og det holdt hans stilling ikke til ret længe.
Lars levnede ikke Peter Grau nogen chance overhovedet, skånselsløst blev partiet vundet.
Brian var meget tæt på at lave the double, men i et klart vundet tårnslutspil, valgte Brian en helt forkert plan, der endte med at give T+a+c mod tårn og da Lars havde fået placeret sine brikker helt perfekt, så var remisen helt klar.
Peter Frank var også tæt på at vinde, men han brugte alt for megen tid, så han tabte på tid i en stilling, hvor Lars absolut havde problemer.
Johnny vandt  ret hurtigt.
Jacob stod lidt presset, da Lars kom til at stille løber og springer på samme diagonal, og da tårnet ikke kunne dække springeren, så vandt Jacob bare en officer, men Lars gav ikke op af denne grund, og det var yderst klogt, for da Jacob begyndte at blive presset på tiden, så begyndte han at spille klart dårligere, så partiet endte remis, da Jacob kun havde 3/4 minut tilbage, stadig med en gevinst på brættet.
Alt i alt tabte Lars 4-6, men feltet må retfærdigvis siges at det var lidt stærkere end Carstens felt.

Enkeltresultaterne:
 
Resultat:
FM Krøldrup Friis
IM Borbjerggaard
Resultat:
½
Mads B Svendsen
Mads B Svendsen
1
0
Villy Nielsen
Villy Nielsen
0
1
Kim Skaanning
Kim Skaanning
1
1
Robert Vollertsen
Robert Vollertsen
1
0
Dan Wulff Kristensen
Carsten B K Friis
1
1
Peter Christian Grau
Peter Christian Grau
0
1
Brian Kristiansen
Brian Kristiansen
½
0
Peder Madsen
Peter Frank Jørgensen
0
0
Johnny Holler Johansen
Johnny Holler Johansen
1
0
Jacob Grauslund
Jacob Grauslund
½
Carsten: 5½
Lars: 4
6

billede af FM Carsten Bank Krøldrup Friis og IM Lars Borbjerggaard

Top

Ribe EMT
af Robert Vollertsen
Morten Rud deltog i Weekend-turneringen i Ribe fra den 25. til den 27. april. Mens Mester 1 var en ren IM-Gruppe og Mester 2 blev domineret af det unge talent Christian Kyndel, prøvede Morte at rette lidt op på sit ratingtal i Mester 3. Han fik dog en rigtig dårlig start, idet han tabte det første parti mod Iver Poulsen fra Centrum. Men Morten viste karakter og kom stærk igen med tre sejre på stribe. I sidste runde skulle han møde den gamle læsedreng Claus Rossen, som ligeledes havde tre point. De to blev ret hurtig enige om at ryge fredspiben og nyde smagen af en delt turneringssejr.
   Mester 3 - 2058 Ro Rn 1 2 3 4 5 6 P
1  Morten Topholm Rud, LF 2076 2093 X ½ 1 1 0 1
   Claus Rossen, Tjele 2079 2096 ½ X 0 1 1 1
3  Henning Lau Rasmussen, Jetsmark 2076 2083 0 1 X ½ ½ 1 3
4  Peter Leimand, Ribe 2049 2051 0 0 ½ X 1 1
5  Iver Poulsen, Centrum 2041 2034 1 0 ½ 0 X ½ 2
6  Lars Nilsson, Hillerød 2025 1985 0 0 0 0 ½ X ½

Top


DM i halvtimeskak
af Robert Vollertsen

Mens stormester Nick de Firmian sikrede sig titlen som Danmarksmester i halvtime-skak 2003, prøvede 5 læsedrenge - nogle a, andre b-medlem - at overleve i det knaldhårde felt.

Det lykkedes for både IM Lars Borbjerggaard og FM Carsten Bank Krøldrup Friis ikke alene at score halvtreds procent, men også at blive bedre placeret end den regerende Danmarksmester stormester Peter Heine Nielsen. Årsagen til Heines dårlige placering skyldes nok mental træthed efter at have misset  første-pladser i Esbjerg og København. Samme problem havde Kim, som også lige var kommet tilbage fra Politiken Cup. Spillet manglede energi, og det har man ikke råd til i et sådant felt. Per var også ude af form. Robert havde til gengæld en rigtig god turnering og fik samlet tre point sammen.

Sluttabellen

Her er et par partier fra turneringen.

I første runde overraskede Esben Hove ved at totalsmadre Curt Hansen først positionelt og siden taktisk!

Esben Hove - Curt Hansen

I anden runde lykkedes det for Robert af udspille Bjarne Light i en nimzo-inder. (I femte runde var Curt dog så venlig at vise Robert, at han ikke helt forstår åbningen alligevel.)

Robert Vollertsen - Bjarne Light

Stormester Henrik Danielsen spillede uden tvivl dagens smukkeste parti.

Henrik Danielsen - Peter Heine Nielsen

Den senere vinder var også i stand til at vinde over stormestre. Her går det ud over stormester Sune Berg Hansen.

Nick de Firmian - Sune Berg Hansen

Top


Vesterhavsturneringen
af Robert Vollertsen

Morten deltog i Mester 1 og startede igen en turnering med at tabe i første runde. Han forsvarede sig med Hollansk mod Gunnar Pedersen, men kom til at lave en strategisk fejl, som Gunnar udnyttede. Men ligesom i Ribe EMT viste Morten god moral og fik sit spil til at hænge sammen. Mod favoritten Tom Petri Petersen havde Morten for eksempel en rigtig god (læs: vindende) stilling, men efter en irriterende overseelse fladede stillingen ud til remis. Morten sluttede på 4½ af syv og sluttede på en delt førsteplads.

 

Mester 3 - 2058

Ro

Rn

1

2

3

4

5

6

7

8

P

1

Gunnar Pedersen, Centrum

2213

2217

X

1

½

½

½

1

½

½

 

Morten Topholm Rud, LF

2099

2127

0

X

½

½

1

1

½

1

 

Tom Petri Petersen, Nordre

2235

2235

½

½

X

1

½

0

1

1

4

Lars Wilton, Ribe

2108

2114

½

½

0

X

½

½

1

½

 

Johnny Veng, Kjellerup

2109

2115

½

0

½

½

X

½

½

1

 

Henrik Svane, Evans

2127

2129

0

0

1

½

½

X

½

1

7

Poul Flemming Fries Nielsen, Esbjerg

2100

2088

½

½

0

0

½

½

X

½

8

Per Smidt Sørensen, Esbjerg

2105

2071

½

0

0

½

0

0

½

X

Mester 2 var et godt eksempel på, hvilke vanvittige tilstande korrektionen nogle gang kan medføre. Martin Skov Jakobsen fik ligesom tre andre fire point og vandt lidt rating, men blev i stedet for en delt anden- noteret for en udelt femteplads. En femteplads? På trods af et udbytte over 50%? Helt ærlig!

Top


Indbydelser

Læseforeningens 3. hurtigskakturnering

Læseforeningen er stolt af at kunne indbyde til den tredje hurtigskakturnering. Serien startede med markeringen af vores 100 års jubilæum i 2001, og vi håber snart at have dannet grobund for en evigt tilbagevendende tradition.

Sted:Bolbro Brugerhus, Stadionvej 50, Indgang G, 5000 Odense V.
  
Spilledag:Den 25. Oktober, klokken 10:00-19:00
  
Betænkningstid½ time pr. spiller pr. parti
  
Klasser: Der vil blive afviklet en mesterklasse. Vi vil bestræbe os på at lave
tre undergrupper efter DSU' s klassifikation for 1., 2. og 3. klasses
spillere. Alle grupper afvikles efter 7. runders Schweizer system.
  
Indskud: 100 kr. pr. deltager, dog 75 kr. for juniorer.
  
Præmier: Minimum 1000 kr. i 1. præmie i mesterklassen. Alt indskud går
som minimum til præmie. Præmier afgøres på korrektion
  
Kantine: Der vil forefindes en (yderst) velassorteret kantine på spillestedet.
  
Rygning: Der er rygeforbud i spillelokalet og i kantinen, men der er mulighed for rygning på gangene.
  
Tilmelding:Senest mandag, den 20. oktober til:
Jakob Grauslund | Mads B. Svendsen



Klubturnering

Alle medlemmer af Læseforeningen Skakklub og FREM indbydes herved til Læseforeningens klubturnering.

Der spilles ni runder i mestergruppen og syv runder i basisgruppen. Vinderen af basisgruppen har ret til at spille i mestergruppen til foråret.
Mestergruppen spiller alle-mod-alle, mens basisgruppen afvikles efter Nordisk system.
Automatisk kvalificerede til dette års mestergruppe er de fire bedst placerede fra forårsturneringens mestergruppe samt vinderen af basisgruppen. De resterende pladser fordeles efter styrke.
Urene vil blive startet præcis kl. 19.00, uanset om de deltagende spillere er ankommet eller har truffet aftale om senere starttidspunkt! Udsatte partier skal meldes til turneringslederen inden rundens start.
Vinderen er ansvarlig for at pakke sammen efter partiet. I tilfælde af remis. tilfalder denne pligt spilleren med de hvide brikker. Enhver er naturligvis selv ansvarlig for oprydning af service og andet affald! Turneringslederen har mulighed for at straffe spillere, der ikke overholder ovenstående oprydningsregler - i yderste fald med inddragelse af point!!

Spilletid:............…..Torsdag aften kl. 19.00 – 24.00
Tid:....................…..2 timer til 40 træk og herefter ½ time samt opsparet tid til resten af partiet
Indskud:.............….50,-kr. (betales ved 1. rundes start)
Præmier:.............….hele indskuddet (minus EMT-afgift)
Rygning:.............….Ej tilladt i spillelokalet
Tilmeldingsfrist:…..Lørdag d. 6. september 2002

Spilledatoer: 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 23/10 (kun mestergruppe), 30/10, 6/11 og 13/11 (mestergruppe)

Spillere fra Læseforeningen tilmeldes via sæsontilmeldingen.

Spillere fra FREM tilmelder sig til:

Palle Halkier


Klubinformation

Spillested:
Bolbro BrugerhusStadionvej 50, G5200 Odense V65912209
Torsdage fra 19:30-24:00
 
Bestyrelse:
 
Formandnaestformand@lfskak.dk
Jakob Grauslundaddresse5000 Odense Ctlf.
 
Næstformandnaestformand@lfskak.dk
Palle Halkier Jørgensenaddresse5000 Odense Ctlf.
 
Kasserer:kasserer@lfskak.dk
Jens Peter Mølleraddresse5210 Odense NVtlf.
 
Sekretærsekretaer@lfskak.dk
Mads Bilde Svendsenaddresse5250 Odense SVtlf.
 
Materialeforvaltermaterialeforvalter@lfskak.dk
Peter Madsenaddresse5000 Odense Ctlf.
 
Læsehesten:
 
Redaktørklubblad@lfskak.dk
Robert Vollertsenaddresse5000 Odense Ctlf.
 
www.lfskak.dk
 
Webmaster:
Webmasterwebmaster@lfskak.dk
Carsten Bank Friisaddresse5000 Odense Ctlf.
 

WWW.LFSKAK.DK

Top

 

Læseforeningens
Skakklub