Holdsæsonen står for døren

Ho, ho, ho…. Snart nærmer den tid sig, vi alle glæder os til… Og nej, der er ikke tale om julen, der er selvfølgeligt tale om holdsæsonen! Igen i år har Læseforeningen otte hold repræsenteret fra 1. division og helt ned til Serie 3.

Førsteholdet er stærkere, end det var sidste år, selvom det hovedsageligt har de samme spillere. De unge mesterspillere, en enkelt med titel, kan sammenlignes med god vin, de bliver bedre år for år, selvom de modnes, får nuancer og særpræg på hver sin måde. Der er noget smukt over at se et slutprodukt (selvom eventyret for de fleste først lige er begyndt) for Boca Junior som følge af mange timer lagt af Mads B. Svendsen, Jesper Knudsen, Steffen Pedersen, Lars Munk, Jannick Skow og mange flere ildsjæle. Førsteholdet er landet i en hård pulje, navnligt 1. division, gruppe 3, hvorfor prioriteten også i år må være overlevelse. Hvis holdet brænder ligaen af i de første fire runder, så kigger vi naturligvis op i tabellen, hvor en førsteplads giver adgang til en oprykningskamp til Skakligaen. Den tid, den glæde.

Kampen om Fynsserien. Sidste år nedlagde DSU, til vores formands store ærgrelse, 2. divisionen, hvilket på Fyn betød, at tre hold dumpede ned fra 2. division og dermed skabte en virkelig stærk Fynsserie. Samtidigt nærmer Læseforeningen sig en historisk god bredde i takt med, at de unge stormer frem og den gamle garde af seniorer holder stand. I praksis betyder det, at vi har hele tre hold i Fynsserien i år.

Andetholdet har i år en gennemsnitsrating på lige knap 2000, væsentligt stærkere end sidste år og med dygtige reserver at tage af, så er missionen soleklar – vi skal have førstepladsen, der giver adgang til en oprykningskamp til 1. division. Både fordi, at det er fedt at rykke op, men mindst lige så meget for, at vi næste sæson kan tilbyde vores unge spillere ordentlig modstand, der kan fremme deres skakudvikling. Med styrkelisterne offentliggjort ligner det unægteligt, at Sydøstfyn bliver den største konkurrent, selvom alt kan ske henover de syv fynske runder.

Tredjeholdet bliver i år et juniorhold, altså et vaskeægte Boca Junior hold. Gennemsnitsalderen ligger på 15 år, og i praksis er det endnu lavere. Ligesom de foregående år, så har vi prioriteret fællesskabet mellem de unge ved at sætte dem sammen. Mange af de unge vil opleve af være underdog i deres individuelle kamp, men det er jo netop den slags, man får hår på brystet af. Strategisk set ønsker vi blot, at holdet overlever i Fynsserien, men mon ikke enkelte af juniorerne leger med om topscorertitlen i rækken? Fynsseriens kampe vil i øvrigt som noget nyt spilles søndag kl. 12.00, bl.a. så de unge kommer i seng i ordentlig tid.

Fjerdeholdet er på papiret det svageste hold i rækken, men komisk nok består holdet af mange af de samme spillere, der sidste år overpræsterede og vandt Fynsserien. Styrkelisten er også sat på en sådan måde, at vi har noget fleksibilitet i forhold til at rykke spillere rundt mellem holdene, såfremt et af de tre fynsseriehold skulle have brug for stærkere bemanding til at klare dets målsætning. Årsagen til, at vi overhovedet har et fjerdehold med i Fynsserien, er, fordi Odense 1 har trukket sig.

Femteholdet er et fornuftigt hold bestående af seniorer i serie 1, mens sjetteholdet i serie 2 består af endnu et juniorhold af de næste unge i klubbens pibeline af talenter.  På syvende- og ottendeholdet finder man mange af de forældre, som godt kan lide at spille skak, men for længe siden har set sig forbipasseret af deres afkom.

Boca Junior og Læseforeningen ønsker, at man så vidt muligt notere spildagene i sin kalender og forpligter sig til så mange kampe som muligt, så vi reducerer antallet af afbud. Når en spiller på fx førsteholdet melder afbud, så rammes helt ned til fjerdeholdet, da kampdagene i nogle weekender falder sammen og vi dermed skal stille 32 mand bestemte (søn)dage.

Vi glæder os til den kommende holdsæson og takker alle for deres engagement i og omkring klubben.

Tabellen og de individuelle kampe finder du her:
1. division: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourGroupId=490&teamTourId=107
Fynsserien og seriehold: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourGroupId=483&teamTourId=112