LF-spillere indtager jysk weekendturnering

10 af Læseforeningens medlemmer drog d. 23. august 2024 til Skanderborg for at spille weekendturneringen Smuk Skak Weekend EMT 2024. Der var mange smukke LF-partier, hvilket resulterede i, at klubben kunne rejse hjem med et nettooverskud af ratingpoint.

Christian Ringsmose, Noah Skotte Frydendahl og Ludvig Bjerg vandt deres respektive grupper. Men lad os starte fra toppen; det er ikke uden grund, at Simon Bjørk Haarh har fået kælenavnet “Faaborg’s Bobby Fischer”. Det var hans første weekendturnering nogensinde, og med kun 16 koordinerede turneringer under bæltet, viste han alligevel højt niveau. I den afsluttende runde sad han som sidste mand i lokalet og spillede lige op med en 2300 FM i 80 træk, hvilket resulterede i remis. Simon’s fremtid ser lys ud!

Ringsmose lykkedes med at opsøge stillinger, der passede til hans stil, hvilket resulterede i, at han vandt gruppen med hele 4/5, hvilket betød ny ratingtop på den sjove side af 2000. Derudover bør også nævnes Ludvig Bjerg, som startede stille ud med tre remisser, men vandt de sidste to og fløj derfor ubesejret til tops i hans gruppe.

Noah Skotte Frydendahl tabte desværre i sidste runde, men med nogle gode kampe forinden endte han alligevel med at dele førstepladsen i hans gruppe.  Noah havde sin bedstefar Ebbe Mortensen med og på sin vis er de to fantastiske repræsentanter for henholdsvis Læseforeningen (de rutinerede kræfter) og Boca Juniors (fremadstormende talenter). Noah Skotte’s bedstefar Ebbe Mortensen leverede i øvrigt et stærkt comeback og endte mere end 1 point over forventet. Der må være gode skakgener i den familie!

Alex Sørensen og Bent Carl startede nogenlunde ud, men havde en mindre god sidste dag uden point.

Sigurd Bjerg lå godt til i sin pulje, men tabte den sidste runde. Det endte alligevel med lidt rating og vigtig erfaring. Charlie Vo og Frederik Andersen fik ligeledes værdifuld erfaring med på vejen. Overordnet set var weekenden en succes for Læseforeningen og især Boca Juniors. De, der ikke fik rating med hjem, fik værdifuld viden og erfaring, som bliver til ratingpoint senere i livet.

Med en veloverstået weekend ser vi frem til klubturneringen, som begynder torsdag d. 29 august.

Artiklen blev skrevet af Bent Carl Christensen.